Egerszeginfo logo

Hírek

2020.11.01

Téli gumicserék


Beköszöntött a hideg évszak. A Szalay Gumiszerviz a Vorhotai úton segít a gumicserében, a szükség szerinti új, kedvező árú és minőségű gumik kiválasztásában. A Szalay Gumiszerviz 1990-ben kezdte meg működését. Továbbra is a precíz, pontos munkavégzést szolgálja minden a gumiszervizben.
Twitter

Meddig közlekedhetünk biztonságosan a nyári gumival, és mikortól nélkülözhetetlen a csere? Érdemes szentírásként tekinteni a 7 fokos szabályra, vagy pusztán irányadó az? Mikor kell a téli gumit felrakni? 

A biztonságos közlekedés nem csak a vezetési tapasztalaton, a gépjármű általános állapotán, a szervizelés gyakoriságán múlik, hanem bizony azon is, hogy az évszaknak megfelelő abronccsal gurulunk-e az utakra.

Nem véletlen, hogy a hideg és a meleg aszfaltra egészen más típusú gumi bizonyul ideálisnak, hiszen eltérő körülmények közötti használatról van szó. Továbbá tény az is, hogy telente a latyakos, esős, havas, jeges útszakaszok igencsak próbára teszik az abroncsokat. Rendkívül fontos tehát, hogy ilyenkor téli gumi álljon rendelkezésre, hiszen ez biztosítja a megfelelő úttartást, menetstabilitást és garantálja az aquaplaning elleni védelmet is. A nyáritól eltérően a téli gumi magasabb szilika tartalommal rendelkezik, ami gondoskodik a rugalmasságról hidegben is. A futófelület kialakítása is merőben más, ugyanis mély barázdák, kapaszkodóblokkok és lamellák teszik lehetővé a szükséges tapadást és ezzel együtt a megbízható közlekedést.

A hét fokos hőmérséklethez közeledve már érdemes elővenni a garázsból a téli gumikat, és nem az utolsó percre hagyni azok ellenőrzését. Amennyiben megfelelően tároltuk a nyár folyamán, nem érte sugárzó hő és különféle vegyi anyagok, valamint az elhelyezésre is ügyeltünk, akkor valószínűleg ugyanolyan állapotban kerülnek elő, ahogyan eltettük őket. Fontos azonban ellenőrizni a profilmélységet is, hiszen az optimális teljesítmény nagymértékben függ ettől. A kritikus 4 mm felé közeledve célszerű egy új szett beszerzésén elgondolkodni, és még időben megvásárolni a szükséges abroncsokat. 

A Szalay Gumiszerviz a Vorhotai úton továbbra is segít a gumicserében, a szükség szerinti új, kedvező árú és minőségű gumik kiválasztásában.

Időpont foglalás:

Telefon: 92/511-324
Mobil: +36 30 372-5400

8900 Zalaegerszeg, Vorhotai út 3.

internet: www.szalaygumi.hu

Forrás: Szalai Gumi

Szóljon hozzá...


Programajánló

2023. március
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat