Egerszeginfo logo

Hírek

2018.10.03

Ítéletek gázolásért, szexuális erőszakért


Nem jogerős ítéletek a gyerekekkel erőszakoskodó férfinak, illetve annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban ütötte el két ismerősét, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Twitter

Nem jogerősen tizennyolc év fegyház a gyerekekkel erőszakoskodó férfinak Két kislány ellen elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy többszörösen visszaeső férfit. 

A vádlott 2012 augusztusában elhívta 10. életévét még be nem töltött unokahúgát a szomszéd zalai faluban lakó nagyapjához. A férfi a bicikli csomagtartóján vitte a sértettet, majd a megszokott útról lekanyarodva egy földes út melletti elhagyatott háznál megállt. Itt megütötte a kislányt, majd tiltakozása ellenére közösült vele.

A vádlott 2014 júliusában közös albérletbe költözött akkori élettársával és annak gyermekeivel, ezt követően pedig 2016 novemberéig szexuálisan molesztálta élettársa 12. életévét betöltött kislányát. A gyermek attól tartva, ha szól valakinek, akkor a gyámhatóság elveszi őt és testvéreit az édesanyjuktól, a történtekről nem beszélt senkinek.

A kiskorú sértettekre tekintettel zárt tárgyalás keretében zajló eljárás végén, október 1-jén csak az ítélethirdetés volt nyilvános, annak szóbeli indoklása szintén zárt ajtók mögött hangzott el. A Zalaegerszegi Törvényszék szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés miatt 18 év fegyházbüntetést szabott ki a többszörösen visszaesőnek számító férfira, aki 2017 augusztusától előzetes letartóztatásban van.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbeztek.

 

Ítéletet hozott a Zalaegerszegi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban ütötte el két ismerősét, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.  

A vádlott 2017 januárjában a késő esti órákban a sértettekkel közös italozást követően indult haza a Zala megyében található, két községet összekötő földes – a cselekmény elkövetésének idején jégbordás - közúton. Az általa vezetett személygépkocsi, amelyre korábban más autó rendszámát tette, rossz műszaki állapotban volt, jobb oldali világító berendezése sem működött.

A jégbordás úton egy jobbra ívelő, bokrok és fák takarása miatt beláthatatlan kanyar után észlelte, hogy az úton egymás mögött halad két személy. Ekkor fékezett, azonban a jármű sebességét nem az út és a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg, s hátulról elütötte a sértetteket. A baleset következtében az egyik férfi életét vesztette, a másik pedig 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott a baleset után elhagyta a helyszínt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérülteknek vagy értesítette volna a mentőket. Ezt követően megpróbálta az időközben működésképtelenné vált járművet a közeli hegyen elrejteni, de végül – segítséggel – saját házának udvarára vontatta. (A vontatásban közreműködő személy nem tudott a korábban történtekről.)

A vádlottat a Zalaegerszegi Járásbíróság ittas járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt 2018. október 2. napján 5 év letöltendő börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetésről eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az indokolásban többek között elhangzott, hogy az ittasan halált okozó járművezetés 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

A fotók csak illusztrációk!

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat