Egerszeginfo logo

Hírek

2018.06.26

Uniós támogatást ígértek, felfüggesztett börtönt kaptak érte


Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a három férfit, akik európai uniós támogatások ígéretével több mint 18 millió forintot csaltak ki egy házaspártól.

Twitter

A bíróság által megállapított tényállás szerint a megyeszékhelyen az I. rendű vádlott 2015 decemberében elhatározta, hogy a sértett házaspártól egy kitalált történettel fog pénzt szerezni.  Ennek megfelelően a III. rendű vádlott egy befolyásos, európai uniós támogatásokat intézni tudó személy szerepét játszotta el, és az uniós támogatások megszerzését ígérte nagyobb összegű készpénz ellenében. A III. rendű vádlott és a sértettek közötti találkozókon a II. rendű vádlott is jelen volt, megerősítve a házaspárt abban, hogy a támogatás megszerzésének nincs akadálya. A sértettek ennek érdekében több alkalommal összesen 18.041.350,- Ft készpénzt adtak át a vádlottaknak, akiknek célja kizárólag a sértettek pénzének jogtalan megszerzése volt, hiszen valójában semmilyen európai uniós támogatást nem intéztek, erre lehetőségük sem lett volna.

A férfiakat a bíróság bűnösnek találta folytatólagosan és társtettesként elkövetett csalás bűntettében, ezért az I. és III. rendű vádlottakat 2 év szabadságvesztéssel sújtotta, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, a II. rendű vádlott esetében 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztve.

Egyetemlegesen kötelezte a vádlottakat a sértettek részére 18.041.350,- Ft megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

Az I. r. vádlott a felmentéséért fellebbezett, a II. vádlott és védője, a III. r. vádlott védője, továbbá az ügyész a fellebbezés benyújtására 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat