Egerszeginfo logo

Hírek

2018.05.15

Ünnepel a város


Május 13-a Zalaegerszeg születésnapja.1885-ben ekkor vált rendezett tanácsúvá, azaz megyei jogú várossá. Pénteken ebből az alkalomból imádsággal, koszorúzással valamint díszközgyűléssel ünnepeltek.

Twitter

Balaicz Zoltán köszöntötte a megjelenteket. A polgármester megemlékezett az 1848-as forradalom és szabadságharc 170 éves jubileumáról. Beszédében hangsúlyozta: értékelnünk kell, hogy a bizonytalanság és kiszolgáltatottság helyett a gyarapodás és építkezés korszakát éljük. Zalaegerszeg büszke lehet arra, hogy egy összetartó, lokálpatrióta közössége van. Évek óta hagyomány, hogy a Város Napján átadják a legmagasabb rangú kitüntetéseket. A közgyűlés április 12-én úgy határozott, hogy a katonai hagyományok ápolásáért és az ifjúság honvédelmi neveléséért Pro Urbe elismerésben részesíti az idén 50 éves Zalaegerszegi Honvédklubot. Az egyesület képviseletében Németh István elnök vette át a kitüntetést. 

Pro Urbe emlékplakettet vehetett át a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára, a múlt legbecsesebb ereklyéinek megőrzéséért és a város történelmének tovább örökítéséért. A levéltár díját Molnár András igazgató vette át. 

A „Sport mecénása”-díjat 2. alkalommal adták át. Ezt most a ZTK FMVas támogatója kapta. Elismerésüket Illés Zoltán ügyvezető köszönte meg. 

A polgármesteri hivatal kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkező köztisztviselőinek munkáját is jutalmazták. Sipos Erzsébetnek címzetes vezető főtanácsosi, Pintér-Gotthárd Adriennek, Régelné Bogdán Gyöngyinek valamint Péter Györgynének szakmai tanácsadói, Horváth Péternek pedig címzetes főtanácsosi címet adományoztak. 

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat