Egerszeginfo logo

Hírek

2018.05.11

Talált mobil miatt felfüggesztett börtön


Jogerős ítéletet hozott a Zalaegerszegi Járásbíróság annak a fiatal férfinak az ügyében, aki a buszon talált mobiltelefont fel akarta törni, majd - miután ez nem sikerült – megfenyegette annak tulajdonosát.

Twitter

 

A vádlott 2017 márciusában a Nagylengyelből Zalaegerszegre közlekedő buszon vette magához az előtte utazó sértett zsebéből kiesett 100.000,- Ft értékű mobiltelefont. Mivel a nő látásból ismerte a vádlottat, megkérdezte, van-e valamilyen információja telefonja eltűnéséről, de a férfi tagadott.

A lopást követő napokban a vádlott – egy az internetről letöltött programmal – feltörte a telefont és törölte a készülék belső memóriájában lévő adatokat. A telefon biztonsági kódját azonban nem ismerte, így azt a sértettől próbálta megtudni. Ehhez létrehozott két fiktív Facebook profilt, amelyről több üzenetet írt a nőnek a telefon teljes feloldásához szükséges e-mail cím és jelszó megszerzése érdekében. Miután az adatokat így sem tudta megszerezni, fenyegető üzeneteket küldött a nőnek.
Az eljárás alatt a telefon lefoglalásával 100.000,- Ft megtérült, azonban a SIM- és memóriakártya nem volt az eszközben.
Az így fennmaradt kárösszeget a férfi a tárgyaláson kifizette, amelyet a bíróság enyhítő körülményként értékelt, csakúgy mint a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását, valamint a sértett felé irányuló megbánását.

A férfit a Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek találta lopás, információs rendszer vagy adat
megsértésének bűntettében, valamint kényszerítés bűntettének kísérletében. Tettéért a bíróság halmazati büntetésként 1 év szabadságvesztéssel sújtotta, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

A fotók csak illusztrációk!

Főkép: faktor.hu

Szövegkép: minuszos.hu

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat