Egerszeginfo logo

Hírek

2018.04.18

Nem jogerősen 3 év börtön a sikkasztó könyvelőnek


Könyvelőként követett el bűncselekményeket az a vádlott, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság 2018. április 17-én nem jogerősen 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Twitter

A vádlott 2002. és 2010. között egyéni vállalkozóként, különböző cégeknek „bedolgozva”, majd 2010-től egy kft. nevében végzett könyvelői tevékenységet gazdasági társaságok részére. Feladatai közé tartozott a rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján a megbízók könyvelési, társadalombiztosítási, valamint munkaügyi dokumentumainak vezetése és az ehhez kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátása.

Hozzáférési jogosultságát kihasználva 2004. és 2014. között a 3 cég bankszámlájáról különböző összegeket utalt át a saját folyószámlájára, majd a pénzt  saját céljaira fordította. A nő a sértett cégeknek összesen 92.035.630 Ft kárt okozott, de megkezdte a kártalanításukat. Az egyik céget teljes mértékben (33 millió forinttal) kártalanította, a két másik esetében több mint 22 millió forintot visszafizetett.

A történtek miatt az ügyészség 3 rendbeli, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg a nőt, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság 2018. április 17-én bűnösnek mondott ki és halmazati büntetésül 3 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Emellett - a jogerőre emelkedés után - kötelezte a vádlottat a két cég részére a fennmaradó több mint 36 millió forint és kamatai megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és az ügyvédje fellebbezést nyújtottak be, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt tartott fenn.

A fotók csak illusztrációk!

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat