Egerszeginfo logo

Hírek

2018.02.25

Hamarosan jó úton járunk?


A csaknem 40 kilométer hosszú, 170 milliárd forint összköltségű beruházás a valaha volt legnagyobb útipari fejlesztésnek számít a megyében. Letették a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os, kétszer két sávos gyorsforgalmi út alapkövét.

Twitter

A kétszer két sávos M76-os út alapkövét pénteken rakták le. A fejlesztésre évtizedek óta vártak a térségben élők. Három évvel ezelőtt írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán polgármester a Modern Városok Program Zalaegerszeget érintő szerződését. Ennek első pontja egy autópálya elérést biztosító gyorsforgalmi út megépítéséről szólt.

A beruházás szorosan kapcsolódik a járműipari tesztpályához. Az útba épített különleges érzékelők lehetővé teszik majd az új generációs autók éles forgalomban történő kipróbálását.

A gyorsforgalmi szakasz elkészítésével párhuzamosan több jelentős gazdasági modernizálás indul a megyeszékhelyen.

Az első, Zalaegerszeg és Alsónemesapáti, valamint Misefa és Fenékpuszta közötti szakasz megépítése 2020 első negyedévére várható. A teljes beruházás 2022-re nyerheti el végleges formáját.

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat