Egerszeginfo logo

Hírek

2018.02.18

Enyhítették a gyermektartásdíjat kicsaló nő és lánya büntetését


A Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítéletével 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a zalai nőt, aki - lányát is bevonva - több millió forintot csalt ki fia állítólagos apjától.

Twitter

Az I. rendű vádlottként szereplő nő szexuális kapcsolatot létesített a sértettel. 2000-en  gyermeke született, akit a férje nevére anyakönyveztek. Az I. rendű vádlott azonban azt állította a sértettnek, hogy a gyermeknek ő az apja, aki erre tekintettel több alkalommal anyagilag támogatta a nőt, illetve a gyermeket. 2012-ben az I. rendű vádlott elhatározta, hogy úgy szerez további pénzösszegeket a sértettől saját maga és a családja részére, hogy hamis, illetve valótlan tartalmú okiratokkal azt a látszatot kelti, hogy a sértettnek bíróság által megállapított gyermektartásdíj fizetési kötelezettsége van. Az I. rendű vádlott a lányát, a II. rendű vádlottat is bevonta a tervébe, aki az ügyvéd szerepét játszotta el, és közösen fiktív bírósági határozatokat készítettek. A sértett a bírósági iratokhoz igazodva összesen 8.590.000 Ft-ot fizetett tartásdíjként és ”támogatásként” a II. rendű vádlott folyószámlájára. 

Az ügyben 2017 októberében első fokon a Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek mondta ki az I. rendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségében, Ezért őt a bíróság 3 év 6 hónap börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A II. rendű vádlott ugyanezen bűncselekmények miatt 3 év börtönt kapott és 3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Mindemellett az elsőfokú eljárás során a genetikai szakértő megállapította, hogy a gyermeknek nem a sértett az apja. A Zalaegerszegi Törvényszék 2018. február 16-án mindkét vádlott tekintetében módot látott az elsőfokú ítélet enyhítésére.

Az I. rendű vádlott börtönben letöltendő büntetésének időtartamát 2 év 10 hónapra, közügyektől való eltiltását 3 évre csökkentette. Az ítélet meghozatalakor a törvényszék figyelembe vette, hogy a nő bipoláris zavarban szenved, s ez enyhe fokban korlátozta abban, hogy felismerje cselekményei következményeit, valamint azt, hogy gyermekei közül ketten fogyatékkal élnek és állandó felügyeletre szorulnak.

A II. rendű vádlott tekintetében a tanács 2 évre csökkentette a szabadságvesztés időtartamát, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A közügyektől eltiltást mellőzte. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a lány még csak fiatal felnőtt volt a bűncselekmények elkövetésekor, illetve azokat édesanyja ráhatására követte el.

A törvényszék az egyéb rendelkezéseket változatlanul hagyta az első fokon született döntésben, így azt is, hogy a vádlottak kötelesek megtéríteni az okozott kárt.

Fotók: Illusztrációk!

Forrás: bestdaddytips.com és gordiusblog.hu

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat