Egerszeginfo logo

Hírek

2017.11.29

Látogathatók a Seuso-kincsek


A legjelentősebb késő római ezüst kincsleletet a Göcseji Múzeumban december 17-ig láthatja a közönség. Már a kiállításmegnyitó iránt is olyan nagy volt az érdeklődés Zalaegerszegen, hogy a város Dísztermében tartották azt.

Twitter

Elsőként Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki arról beszélt, hogy megkoronázza ez a tárlat a város első írásos említésének 770 éves évfordulójára szervezett rendezvénysorozatot.

A Magyar Nemzeti Múzeum hat megyét érintő vándorkiállítását Dömötör Csaba miniszterhelyettes méltatta. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Seuso-kincsek üzennek a mai kornak, azt bizonyítják, hogy a Magyar Kormány megvédi nemzeti értékeit, kulturális örökségét.

A Seuso-kincseket Székesfehérváron közel 30 ezren tekintették meg három hét alatt. Zalaegerszegen is az a fő cél, hogy minél többeket megismertessen a múzeum a késő római kor világával, s azon belül a példanélküli leletegyüttes esztétikai élményével.

A 14 tárgyból álló műemlék iránt várhatóan városunkban is nagy lesz az érdeklődés. Felhasználva a székesfehérvári tapasztalatokat a zalai megyeszékhelyen előre rögzítették a csoportos látogatások lehetőségét.

Az ezüstedények december 17-ig maradnak városunkban. Azt követően Kaposvárra utazik a vándorkiállítás.

 

Fotó:  Seres Péter

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat