Egerszeginfo logo

Hírek

2017.10.06

Marihuánát termesztettek a hegyen


Kábítószer-birtoklás bűntette miatt hozott – nem jogerős - ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszék büntető tanácsa 2017. október 5-én négy vádlottal szemben. A vádlottak 2016 márciusában elhatározták, hogy eladási céllal marihuánát fognak termeszteni és a bevételből - előre felosztott arányban - közösen részesednek majd.

Twitter

Az I. rendű vádlott 2 millió, a III. rendű vádlott 1,5 millió forinttal, a IV. rendű vádlott pedig kisebb összeggel szállt be az üzletbe. A pénzből megvásároltak egy zalai hegyi területet, amit tőzeggel töltöttek fel, kutat, vízaknát, szellőztetővel és öntözőrendszerrel ellátott fóliasátrakat alakítottak ki rajta, s ezer darab indiai kender-magot ültettek el. A vádlottak együtt gondozták az ültetvényt, amelyet 2016. augusztus 12. napján számolt fel a rendőrség. A helyszíni szemle során 1029 db kendertőt, valamint 54,3 gramm növényi törmeléket foglaltak le.

A bíróság 2017. október 5-én hirdetett ítéletet az ügyben. A büntetőtanács mind a négy vádlottat bűnösnek találta társtettesként elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében. Az I. rendű vádlottat 7 év, a II. rendűt 8 év fegyházra ítélte, s mindkettőt 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A III. rendű vádlott 5 év, a IV. rendű vádlott pedig 4 év szabadságvesztést, s 4-4 év közügyektől való eltiltást kapott.

A büntető törvénykönyv szerint, aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés öt évtől tizenöt év közötti lehet, ha különösen jelentős mennyiségű kábítószerre követik el a bűncselekményt. A perbeli esetben az utóbbi minősített eset állt fenn az 1000 tőt meghaladó mennyiség miatt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek. A bíróság döntése értelmében az I. és a II. rendű vádlottak előzetes letartóztatásba kerültek, a másik két vádlottal szemben pedig lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

A fotók csak illusztrációk!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat