Egerszeginfo logo

Hírek

2017.09.21

Szakemberhiány városunkban is


A munkaerőpiac aktualitásairól és a szakképzés jövőjéről tartott fórumot Zalaegerszegen a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. Az országos roadshow valamennyi állomásán arra keresik a választ, miként növelhető a gazdaság versenyképessége.

Twitter

A rendezvényre a munkaadókat, önkormányzati képviselőket és a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetőit várták. A megyeszékhelyeket érintő, november végéig tartó eseménysorozat célja azoknak a problémáknak a feltérképezése, melyekkel a gazdaságfejlesztés megoldható.

A rendezvényen Balaicz Zoltán köszöntőjében úgy fogalmazott: a város törekszik a munkáltatókkal való jó kapcsolat kialakítására. A polgármester ismertette a közeljövő legjelentősebb beruházásait, melyek újabb kihívást jelentenek a helyi munkaerőpiacon.

A programra meghívták a szakképzési terület szereplőit is. A beszámolókból kiderült: érdemi változásra van szükség.

A fórumon elhangzott: Zalában az elmúlt hat évben 46 % - kal csökkent a szakközépiskolai tanulók száma. A KSH adatai szerint 2011-ben 4000 diák vett részt ebben a képzési formában. Jelenleg azonban már csak 2100 tanulót tartanak nyilván. A szakemberek szerint elsősorban a szülők szemléletváltására van szükség.

Mindenképpen szükséges lépéseket tenni, mert a szakemberek hiánya városunkban már kritikus szinteket súrol. Nagyobb munkálatoknál burkolóra, asztalosra, vízvezeték szerelőre gyakran hónapokat kell várni. Ez azt jelenti, hogy a kisebb javításokat már fel sem vállalják a szakemberek.

 

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat