Egerszeginfo logo

Hírek

2017.09.18

Támogatások városunknak


Újabb három zalaegerszegi beruházás kapott zöld utat. Megjelent a Magyar Közlönyben az uszodaépítést, a logisztikai központ és konténerterminált, valamint a közösségi közlekedés fejlesztését célzó kormányhatározat.

 

Twitter

2015. április 14-én stratégiai megállapodást kötött Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán polgármester. Ez a dokumentum tartalmazta az intermodális közösségi közlekedési csomópont és a 10 sávos tanuszoda tervezetét is. A két beruházás mellett a logisztikai központ és konténerterminál előkészítését szintén támogatja a kormány.

Az új uszoda és tanuszoda megépítésére 5,5 milliárd forintos központi költségvetési támogatást nyert Zalaegerszeg. A beruházás több ütemben zajlik majd, a befejezést 2019-re valószínűsítik.

A Zalaszentivánnal közös konténerterminál előkészítésére 300 millió, míg a közlekedési csomópont tervezésére 845 millió forintot irányoz elő a kormányhatározat.

További fejlesztések

Stabilan, és jól gazdálkodott az önkormányzat az első félévben. Ez derült ki a közgyűlés legutóbbi ülésén, ahol a testület a harmadik negyedévi költségvetést is módosította. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.

A költségvetés módosítására többek között új központi források érkezése miatt volt szükség. Az önkormányzat az Alsóerdei Sport és Rekreációs Központra 739 milliót, a hamarosan elkészülő atlétikai pályára pedig további 10 millió forintot kapott. Utóbbit a Magyar Atlétikai Szövetségtől azért, mert a kivitelezéskor kiderült, hogy problémák adódtak az alépítménnyel. Emellett a TOP program beruházásaihoz is újabb támogatások érkeztek.

A Településfejlesztési Operatív Programban több olyan beruházás szerepel, melyek a helyi gazdaság fejlesztését szolgálják. Ezek eddig külön tételként szerepeltek, amiket az Unió elvárása miatt egységesíteni kell.

A képviselők arról is döntöttek, hogy 2018-ban ismét csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez, melynek keretösszegét 7 millió forintban határozták meg. Tárgyaltak továbbá Luther Márton szobrának elhelyezéséről, amit várhatóan október végén avatnak fel.

 

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat