Egerszeginfo logo

Hírek

2017.09.12

Intézmény felújítások


Újabb felújított orvosi rendelőket adtak át Zalaegerszegen. Felújítják a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Gondozó Házát. Megkezdődött a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola felújítása is. Milliárdos felújítások lesznek a következő években is.

 

Twitter

A Gondozási Központ korszerűsítése pályázati és önkormányzati forrásból - közel 230 millió forintból valósul meg.

A létesítmény 1963-ban épült, akkor még bölcsődeként működött. 1992-ben gondozóházzá alakították, ahol közel 40-en kaptak helyet. Többek között lecserélik majd a régi lámpákat, nyílászárókat, járólapokat és szigetelik az épületet. Emellett új kondenzációs kazánokat helyeznek el és további 9 ágyat biztosítanak az ellátottaknak.

A körzetben az elmúlt időszakban több felújítás is történt, de ez lesz az elmúlt évtizedek egyik leglátványosabb fejlesztése.

Mint elhangzott: a munkálatok miatt 24-en ideiglenesen más otthonokban kaptak helyet. A beruházás várhatóan november 10-re készül el.

 

Megkezdődött a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola felújítása. A korszerűsítés mintegy 320 millió forintos költségét az önkormányzat a Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozza.

A város a következő években milliárdos nagyságrendű összegeket fordít az oktatási intézményekre. A polgármester hozzátette: bár az iskoláknál már nincs fenntartói kötelezettségük, mégis fontosnak érzik azok folyamatos fejlesztését.

A szakemberek jelenleg az épület külső energetikai megújítását végzik. Hasonló jellegű beavatkozás ötven éve nem történt a létesítményben.

A belső felújításhoz a tankerület biztosít majd forrást. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal befejeződnek. Az igazgató azt ígéri, hogy a tanítás addig is zavartalan lesz.

 

Újabb felújított orvosi rendelőket adtak át Zalaegerszegen. A Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetőenmost közel 24 millió forintból az Ola utcai objektumokat korszerűsítették.
Festettek, nyílászárókat cseréltek, klímát és hangszigetelt ajtókat szereltek fel ezekben a rendelőben. Ezzel is elősegítve a hatékony gyógyító munkát.

Folyamatos a fejlődés ebben a körzetben.

Az önkormányzat 2020-ig több mint 350 millió forintot fordít az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére. A TOP program forrásainak köszönhetően így - az eddig felújított létesítményekkel együtt - összesen, 13 háziorvosi-, 17 védőnői- és 1 ügyeleti rendelőt rekonstruálnak.

Fotó: Seres Péter

 

 

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat