Egerszeginfo logo

Hírek

2017.09.06

Emlékezés Keresztury Dezsőre


A szülőváros több rendezvénnyel ápolja az egykori irodalmár emlékét. Ennek köszönhetően az utókor is megismeri munkásságát. Mellszobra előtt irodalmi zenés műsorral és koszorúzással emlékeztek.

Twitter
Keresztury Dezső születésének 113. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a róla elnevezett téren. 

A Mindszenty, a Zrínyi, valamint az Ady iskola diákjai szavalták az egerszegi költő verseit. Emellett népzenét is hallhattak a résztvevők. A Keresztury Emlékbizottság nevében Szemes Béla titkár köszöntötte a jelenlévőket. A neves irodalomtörténész, műfordító és egyetemi tanár életét Kiss Gábor ismertette. A könyvtárigazgató elmondta: neki köszönhetjük például Madách Imre újrafelfedezését, valamint több zene-, színház- és könyvtártörténeti kutatást.

A műsor végén több intézmény és iskola helyezett el koszorút Zalaegerszeg díszpolgárának szobra előtt. Keresztury Dezső születésnapján, szeptember 6-án a Farkasréti temetőben és a fővárosi Semmelweis utcai háznál hajtanak fejet a város és a megye vezetői. Keresztury Dezső születésének 113. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a róla elnevezett téren. Mellszobra előtt irodalmi zenés műsorral és koszorúzással emlékeztek.

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat