Egerszeginfo logo

Hírek

2017.08.25

Képesalbum bemutató


Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójára megjelent az a közel 300 oldalas képesalbum, melyet a díszteremben mutattak be. Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott a szerzőknek, akik az önkormányzat felkérésére állították össze az eddig legátfogóbb várostörténeti könyvet.

Twitter

A Zalaegerszeg története 115 évvel az első ilyen jellegű mű után született. Akkor Sebők Samu készítette az összegfoglalót. A mostaniban hét szakembertől nyolc tanulmányt olvashatunk. A szerzők a Göcseji Múzeum és a megyei levéltár munkatársai. A könyvben található, kihajtható térképeket Frimmel Gyula grafikusművész készítette.

Egymást követték idén a jubileumi rendezvények. Konferenciákat, kulturális és szakmai programokat szerveztek, valamint több kötet is napvilágot látott – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester. A Különleges Zalaegerszeg című például a városrészekre hívta fel a figyelmet, ám akadt történeti ritkaság is.

A közel másfél éves munkában Gyimesi Endre szerkesztőtársa Seres Péter fotóriporter volt. A fotóriporter 4500 digitalizált és helyszínen készített felvételből választotta ki az albumban szereplő 850-et.

A közreműködők – mint mondják - felelősségteljesen álltak a feladathoz. Remélik, hogy a művet több évtized múlva is lapozgatni fogják az olvasók.

Fotó: FotóZalaegerszeg

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat