Egerszeginfo logo

Hírek

2017.06.22

Óvodai, iskolai felújítások


Városunkban teljes gőzzel folynak a korszerűsítések, felújítások. Érinti ez az óvodákat, iskolákat és egyéb intézményeket is. A Mikes utcai óvoda, az Ifjúsági Sportcentrum, a Radnóti utcai óvoda és a Dózsa Iskola sportpályái és tornatermei is megújulnak.

Twitter

Elkezdődött a Mikes utcai óvoda felújítása

Megújul a Mikes utcai Tagóvoda. Az 1962-ben épült, majd 1972-ben bővített létesítmény szerkezete, valamint infrastruktúrája mára teljesen elavult, így a korszerűsítés elengedhetetlenné vált. A beruházás helyzetéről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Az óvodáknak és bölcsődéknek jelenleg is az önkormányzat a fenntartója és működtetője. Ezért a városvezetés kiemelt figyelmet fordít azok fejlesztésére. Most a Mikes utcai tagintézmény a Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 72 millió forintos uniós forrásból teljesen megújulhat.

A beruházás részeként belső, s külső átalakítások egyaránt lesznek. A bővítésnek köszönhetően például a két épületrész közötti közlekedést a létesítményen belül oldják meg. A kiszolgáló helyiségekben a meglévő padló- és faburkolatokat kicserélik, továbbá a teljes villamoshálózatot korszerűsítik.

Az önkormányzat saját forrásból több mint 9 millió forintot biztosít a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciójára. A munkálatok várhatóan szeptemberre befejeződnek.

 

Jól halad

Megfelelő ütemben halad az Ifjúsági Sportcentrum rekortán pályájának felújítása. A Magyar Atlétikai Szövetség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által is támogatott beruházás 125 millió forintból valósul meg.

A 2002-ben készült atlétikai pálya mostanra elhasználódott. Az úgynevezett szendvics szerkezetű rekortán-burkolat körülbelül 10 év után elveszíti versenysportra alkalmas jellegét.

Juhász Zsolt, a STRABAG Általános Építő Kft. építésvezetőjének tájékoztatása szerint a munkálatok jól haladnak, a régi gumiburkolatot már eltávolították.

Ezt várhatóan jövő hónapban rakják le. Balaicz Zoltán polgármester arról tájékoztatott, hogy a beruházással a zalaegerszegi atlétikasport mérföldkőhöz érkezett.

A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas pálya munkálatait májusban kezdték a szakemberek. Az ünnepélyes átadó várhatóan szeptemberben lesz.

Felavatták az új műfüves sportpályákat

Újabb ovisportpályákat avattak Zalaegerszegen. A megyeszékhelyen 2013-ban indult fejlesztéssorozatnak köszönhetően immár 6 nevelési intézmény gazdagodott műfűvel borított, többfunkciós pályával.

Műsorral kedveskedtek a Radnóti utcai Székhelyóvoda növendékei a megjelenteknek. Az ünnepségen résztvevő Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: Zalaegerszeg 1996 óta a nemzet sportvárosa, ezért az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az ilyen kezdeményezéseket.

Az óvodapedagógusok szívesen fogadták az új létesítményt, mert általa teljesebbé tehető az intézmény pedagógiai programja – mondta Novákné Borsos Ildikó, a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda vezetője, aki hozzátette:

A településrészen folyamatosak a különböző fejlesztések. A rekonstrukciók a közösségi tereket, az utakat, a járdákat és az oktatási-, nevelési intézményeket egyaránt érintik – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

A város vezetői a Radnóti mellett a Napsugár úti óvodában is felavatták a 6x12 méteres sportpályát. A két beruházáshoz az önkormányzat közel 7 millió forint önrészt biztosított. A fennmaradó összeget az Ovi – Foci Közhasznú Alapítvány TAO-s támogatásból finanszírozta. A fejlesztéssorozat jövőre újabb két helyen, a Landorhegyi és a Kodály úti Tagóvodában folytatódik.

Megvalósul

Új tornatermet kap a Dózsa György Általános Iskola. A régóta tervezett beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként valósul meg. A kormány több, mint 300 millió forinttal támogatja az új sportlétesítményt, melynek munkálatai várhatóan 2018-ban kezdődnek.

605 tanuló napi 26 testnevelés óráját és egyéb sportfoglalkozását kell megtartani az intézményben. Erre mindössze egy 150 négyzetméteres tornaterem áll rendelkezésükre. Az oktatók igyekeznek kreatívan kihasználni az iskola és a környék adta lehetőségeket – mondta Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

Az új tornateremhez egy 200 fős lelátó is épül, ami nagyobb iskolai rendezvényeknek is helyet ad. A létesítmény szertárral, hat öltözővel, tanári szobával, elsősegélynyújtó- és illemhellyel bővül.
A közgyűlés elfogadta az iskola teljes energetikai korszerűsítésére vonatkozó döntést – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester. 

Az intézmény több, mint 250 millió forintos támogatásával az önkormányzat régi adósságát törleszti.

Fotók: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat