Egerszeginfo logo

Hírek

2017.06.19

További fejlesztések városunkban


A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta csütörtökön Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről, újabb gazdaságélénkítő, illetve a sportcsarnok környékére tervezett beruházásokról döntöttek. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

 

Twitter

A volt ZÁÉV munkásszálló felújítását - a helyi cégek igényeihez igazodva - már hónapokkal ezelőtt megszavazta a testület. Most - a konkrét tervek elkészülte után - az önkormányzat benyújtotta pályázatát az épület rekonstrukciójára. Amennyiben minden megfelel a követelményeknek, úgy az országban elsőként Zalaegerszegen indulhatnak majd el a munkálatok. 

A napirendi pontok közül a leghosszabban az egyik ismert gyorsétterem-lánc terjeszkedéséről vitáztak a képviselők. A cég az Arany Bárány épületéből elköltözve a Zala Pláza parkolójában létesítene autós kiszolgáló egységgel bővített étkezdét. Ez parkolóhelyek megszűnésével járna, amiért a város újak építésére kötelezte a vállalatot.

Szó esett továbbá arról, hogy a különböző pályázati forrásoknak köszönhetően több mint 400 millió forinttal emelkedett a megyeszékhely költségvetése. A grémium a nyári szünetet követően legközelebb szeptember 15-én ül össze. 

Villamos- és gázvezetékeket cserél, illetve épít ki saját költségén Zalaegerszegen és környékén az EON. A szolgáltató képviselői és a város vezetése a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatták a részletekről az újságírókat.

A zalai megyeszékhelyen és térségében 2017-ben több mint 200 különböző fejlesztés valósul meg. A szolgáltató területén az áram- és gázhálózat karbantartására, illetve fejlesztésére közel 1 milliárd forintot fordít. A legjelentősebb, áramhálózattal összefüggő beruházás Zalaegerszegen az Északi Ipari Park villamosenergia-ellátását érinti. Megújítják még Vorhotán, Besenyőhegyen és Csácsbozsokban a kisfeszültségi hálózatokat, ez 18 millió forintba kerül. A szolgáltatónak azonban más feladatai is vannak.

A vállalatcsoport gázhálózati beruházásai jelenleg is zajlanak. A Tulipán utcában, illetve az Erkel Ferenc utca és a Jánkahegyi út között gázelosztó vezeték rekonstrukciós munkálatai várhatóan még ebben a hónapban befejeződnek. Ezt követően a Landorhegyi, a Göcseji, a Pázmány Péter valamint a Sport utcában folytatódnak a fejlesztések. A társaság 15 nappal az elkerülhetetlen üzemszünet előtt írásos tájékoztatást küld az érintetteknek. Ezekről  a honlapján is közöl adatokat.

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat