Egerszeginfo logo

Hírek

2017.05.16

Városunk díjazottjai


A Város napi program keretében a Díszteremben ünnepi közgyűlést tartottak. Az eseményen a hagyományoknak megfelelően átadták Zalaegerszeg Díszpolgára és a Pro Urbe kitüntető címeket.
Twitter
A múlt arra kötelez bennünket, hogy elődeink munkásságát tovább vigyük, és az ő szellemiségüket követve építsük Zalaegerszeget - fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán. A polgármester szerint sikerek csak közös összefogással érhetőek el.

A város eredményeit Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és Szita Károly is méltatta. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke úgy látja, a település fényes jövő előtt áll.

A közgyűlés még áprilisban döntött arról, hogy díszpolgári címet adományoz Szabolcs Péternek. A szobrászművész 1967 óta alkot Zalaegerszegen. A mester az elismerések ellenére máig kritikusan tekint munkásságára.

A közösségért végzett kiemelkedő tevékenységért Pro Urbe-díjat vehetett át Stróber László apátplébános és Szakály István, az helyi atlétika klub ügyvezető igazgatója. Mint mondták, ők csak a kötelességüket teljesítették.

Az ünnepségen továbbá munkájuk elismeréseként öt hivatali dolgozót részesítettek kitüntetésben. Igazi ritkaságként pedig a jelenlévők Zalaegerszeg első írásos említését igazoló oklevelét is megtekinthették.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat