Egerszeginfo logo

Hírek

2017.05.08

Hagyományőrzés városunkban


Az országban elsőként Zalában alakítják ki a Hagyományok Házának megyei hálózatát. A nemzeti intézmény a Zalai Táncegyüttessel és a Zala Megyei Népművészeti Egyesülettel működik együtt. Az egy éves projekt 16 millió forintból valósul meg. A részletekről sajtótájékoztatón tájékoztatták az újságírókat.
Twitter
Zala megye és Zalaegerszeg kiemelt területe a hagyományőrzésnek, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amely a Zalai Táncegyüttes produkciójával vette kezdetét. A polgármester jelezte: a város vezetése nagy hangsúlyt fektet az értékmentésre, ezért kezdettől fogva támogatták a kezdeményezést.

A Hagyományok Háza 2001-es alapítása óta törekszik arra, hogy a vidéki intézményeket bevonva biztosítson programokat a népi kultúra és a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönség számára. Ehhez Zalaegerszegen is találtak partnereket.

A megyei hálózat kialakításában a Zalai Táncegyüttes és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület a partner. A közös munka eredményeként a következő évben egyebek mellett különféle kiállítások, rendezvények és továbbképzések valósulnak meg.

A Hagyományok Házával mindkét civil szervezet régóta jó kapcsolatot ápol, a mostani kapcsolatfelvétel azonban új lehetőségeket teremt az egyesületek számára. Az összefogás elkerülhetetlen a megvalósítandó célok eléréséhez hangzott el a tájékoztatón.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat