Egerszeginfo logo

Hírek

2017.03.28

Ítélet szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt


Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék 2017. március 28-án hirdetett ítéletet abban a büntetőügyben, amelyben szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt állt a bíróság előtt egy vádlott. Az ítélethirdetés során a nyilvánosság csak a rendelkező rész kihirdetésén vehetett részt, az indokolás zárt tárgyaláson hangzott el.

Twitter

A törvényszék az ítélethirdetést megelőzően 3 tárgyalási napot tartott az ügyben, s minden alkalommal zárt volt a tárgyalás. A nyilvánosság kizárására erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő kiskorú személy, kímélete védelme érdekében került sor.

A büntető ügy kiskorú sértettjének emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke jelen esetben ugyanis meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket. Ennek okán 2017. március 28-án a hallgatóság, illetve a sajtó képviselői csak az ítélet rendelkező részének kihirdetésén vehettek részt, ezt követően el kellett hagyniuk a tárgyalótermet, mert a meghozott ítélet indokolásában foglaltak sértették volna azokat az érdekeket, amelyeknek védelmében a zárt tárgyalást elrendelte a törvényszék.

A törvényszék büntetőtanácsa a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kiskorú veszélyeztetése bűntettében, s ezért halmazati büntetésül 13 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős: a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész 3 napot tartott fenn.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat