Egerszeginfo logo

Hírek

2017.01.24

Víziközmű-felújítás kezdődik


A mintegy 60 ezer lakost érintő fejlesztésre azért van szükség, mert az ivóvízhálózat több szakasza közel 50 éve épült, továbbá a tároló töltő- és ellátó vezetékeinek mérete nem felel meg a mai vízfogyasztási igényeknek. Zalaegerszegen és térségében a beruházás összköltsége meghaladja a négymilliárd forintot.

Twitter

Zalaegerszeg északi, keleti és déli területein, valamint a város környékén tervezett munkálatokhoz szükséges összeget a kormány a múlt év decemberében ítélte meg. A zalai megyeszékhely mellett, Bocfölde, Sárhida, Csatár, Zalaszentiván, Zalaszentlőrinc, Alibánfa és Petőhenye vízvezetékeit, kútjait, tisztítóműveit és tározóit korszerűsítik. A munkálatok 2019 nyarán várhatóan befejeződnek.

A most induló munkálatoknak köszönhetően megszűnhetnek az esetleges minőségi és nyomásproblémák is.

Balaicz Zoltán polgármester jelezte, hogy a száz százalékos, vissza nem térítendő uniós támogatásnak köszönhetően jelentősen javul majd a vízminőség. Jelenleg ugyanis az ivóvíz vas-, mangán- és ammóniatartalma esetenként túllépi a megengedett határértékeket.

Ez a felújítás évtizedekre biztonságos ellátást jelent a lakosságnak- tette hozzá a polgármester. Új kutakat és víztisztítókat építenek, felújítják a gyűjtővezetékeket, valamint a tározókat. Mint elhangzott: a teljes beruházás az egészséges víz mellett költséghatékonyabb üzemeltetést is hoz majd.

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat