Egerszeginfo logo

Hírek

2016.12.24

Tippek, hogy ne légy magányos Karácsonykor


Néha alakulhat úgy az élet, hogy az ünnepek alatt kettesben találjuk magunkat a karácsonyfával. Akár felkészültünk a helyzetre, akár nem, a magányos karácsony próbára teheti bárki tűrőképességét.

Twitter

Amennyiben hetekkel (akár hónapokkal) előre tudjuk, hogy ez a karácsony nehezebb lesz, mint az eddigiek, mert például nem olyan régen szakítottunk a párunkkal, vagy éppen egy válás kellős közepén vagyunk, nagyon fontos, hogy ne hagyjunk szabad utat az önsajnálatnak. 

A karácsony ugyanis a szeretet ünnepe, és ez bizony nem feltétlenül csak a párkapcsolatokban megjelenő szeretetről szól, hanem a minden ember között rezgő és élő érzelmi szálakról. Ennek fényében bátran gondolkodhatunk olyan ünnepről, amely nemcsak a családról, hanem esetleg a barátokról szól. Ez persze nem jelenti azt, hogy rendezzünk szenteste karácsonyi bulit, de azt igen, hogy esetleg szervezzünk le előre néhány szintén egyedül maradt ismerőssel vagy barátnővel legalább egy közös estét. Apró ajándékokkal, finom vacsorával és persze őszinte beszélgetésekkel szolgálhatunk mindazoknak, akik nélkülünk egyedül lógathatnánk az orrukat a fa alatt. 

A szakértők szerint karácsony másnapja, azaz december 26-a az az időpont, amikor a csúcsra ugrik a társkereső oldalak látogatottsága. Az ünnepi időszakban különböző okok miatt, sokan vágynak arra, hogy minél hamarabb párt találjanak magukra. Érdemes azonban ilyenkor is néhány tanácsot megfogadni, mielőtt eszeveszettül, "mindegy hogy milyen, csak legyen" alapon kezdünk bele a vadászatba.

Az is előfordulhat, hogy éppen nem lesz senki, akit vendégül láthatnánk, vagy aki meghívna minket egy forralt boros estére, de ez sem lehet akadálya annak, hogy esetleg hasznossá tegyük magunkat. 

A saját bajainkról való elfeledkezés leghatékonyabb módszere, ha olyanok felé irányítjuk figyelmünket, akik számára minden gondolat vagy érintés, mosoly, vagyis minden emberi közeledés ajándék lehet. Vállaljunk néhány óra ügyeletet egy gyerekotthonban, készítsünk nekik ajándékot, esetleg valamelyik kórház gyerekosztályán is - ha mindezt előre egyeztetjük - valószínűleg szívesen veszik, ha felvidítjuk a gyerekeket. 

Könnyen lehet, hogy eszünkbe se jut majd azon szomorkodni, hogy éppen nincs kivel összebújni a fenyőillatban, ha előtte sikerült örömet szerezni olyanoknak, akik nálunk sokkal jobban rászorulnak a törődésre, mint mi magunk.

Bármilyen hihetetlen, az egyedüllét olykor akár jót is hozhat magával, például azt, hogy évek óta először, éppen most nyílik alkalom arra, hogy önmagunkkal foglalkozzunk. Kényeztessük magunkat bátran. Egyedül maradtunk? Na és? Attól még lehet finom a vacsora, gyantaillatú a levegő és csupa fény az éjszaka.

- A barátoktól, rokonoktól kapott ajándékokat a fa alatt bontsuk ki, hátha akad olyan meglepetés, amire nem számítottunk.
- Feltétlenül vásároljunk fenyőfát, nem igaz, hogy egyedül jobb fa nélkül: az ünnepi illat nekünk is jár.
- Nyugodtan hívjuk fel azt, akire a fa alatt gondolunk, ne féljünk attól, hogy esetleg megzavarjuk a másik ünnepét. A karácsony csodákra képes: egyetlen percbe egy kazalnyi ölelés belefér.
- Szörfözzünk a neten, és bátran kattintsunk arra, akire rálelünk. Lehet, egy értékes kapcsolatra bukkanunk éppen, ám ha nem, akkor is jó tudni, hogy néhány pillanatnyi örömet szereztünk egy ismeretlennek.
- Tartsunk ünnepi estét: illatos, habos fürdővel, jó zenékkel, forró kapucsínóval.
- Tartogassunk egy jó könyvet az ünnepi napokra. Valami belevaló, izgalmas olvasmányt, amibe érdemes belemerülni a kanapén heverészve, esetleg kölcsönözzünk ki néhány filmet erre az alkalomra. Fontos, hogy a könyv is és a filmek is derűs hangulatot árasszanak. 

Most már tényleg a karácsony küszöbén toporgunk, hiszen ma elérkezik szenteste. Az egész hónapot az ünnepi készülődés járta át. A boltokban, plázákban minden fel van díszítve és ki van világítva. Ám vannak, akiknek nehéz átvészelni ezt az időszakot a magány miatt. Ilyenkor pedig sokan döntenek úgy, hogy megpróbálnak társkereső oldalakon ismerkedni.

Azonban nem árt néhány dolgot észben tartani. Általában december 26-án ugrik meg a partnerkereső weboldalak látogatottsága. Ennek több oka is lehet.

Az egyik ilyen ok, hogy ebben az időszakban huzamosabb ideig vagyunk otthon. Nincs munka, a boltok zárva, előbb utóbb pedig lehet, hogy elkezdünk unatkozni. A másik ok, hogy ha magányosnak érzi valaki magát. Az év többi napján igazából sokan próbálják ezt az érzést elnyomni, vagy csak szimplán figyelmen kívül hagyni. Karácsonykor azonban sok minden a felszínre törhet, főleg, ha azt halljuk mindenhol, hogy ez a szeretet ünnepe. De vajon mi van akkor, ha nincs kit szeretni? 

Harmadik okként a szülői nyomást tartják sok esetben számon. Ellátogatunk a rokonokhoz, ahol két falat bejgli között nekünk szegezik a kérdéseket: Mikor állapodsz már meg? Miért nincs még mindig senkid? Miért nem keresel magadnak egy tisztességes férfit/nőt? Ekkor kicsit azért sokakban fel mehet a pumpa, és hazaérkezvén azzal a feltett szándékkal ülnek le a gép el, hogy most akkor is találok valakit, ha törik, ha szakad. Azonban ebben az esetben sem szabad alábbhagyni az igényeinkből, hiszen pontosan így kezdődhetnek el olyan párkapcsolatok, aminek nincs jövője, mégis akár hosszú ideig benne ragadhatunk.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kiszemeltünkkel ne húzzuk túl sokáig a levelezést. Ez azért fontos, mert ha túl sokat csevegünk online, anélkül, hogy látnánk a másikat személyesen, akaratunkon kívül olyan tulajdonságokkal ruházhatjuk fel őt, amivel nem rendelkezik szegény. Ekkor pedig csalódás érhet bennünket és megbánthatjuk a másikat is.

A legfontosabb mégis az, hogy figyeljünk a környezetünkben élőkre. Lehet ugyanis, hogy a szomszéd néni, bácsi, 22 éves punk lány vagy akárki más, nem merné soha azt mondani, hogy igenis szeretné, ha valaki legalább annyit kérdezne tőle ilyenkor, hogy hogy vagy. Ez a gesztus nem kerül pénzbe, csak egy minimális időbe, és meglátjuk, hogy mi is jobban fogjuk érezni magunkat tőle.

 

Forrás: Life

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat