Egerszeginfo logo

Hírek

2016.11.11

Jogerősen 8 év a dohánybolti rablónak


Mint különös visszaesőt ítélte el a Zalaegerszegi Törvényszék 2016. november 11-én azt a vádlottat, aki két nappal a szabadulása után kirabolt egy dohányboltot.

Twitter

A vádlott 2016. január 27-én szabadult a börtönből, majd 2016. január 29-én - miután semmilyen pénzvagyonnal nem rendelkezett - elhatározta, hogy valamilyen módon - ha kell, akár erőszakkal is - pénzhez jut. Magához vett egy hátizsákot, amibe egy kesztyűt, egy símaszkot, egy 8-10 pengehosszúságú kést, valamit váltóruhát pakolt, majd türjei otthonából Zalaegerszegre utazott.
A megyeszékelyen egy Nemzeti Dohánybolthoz közeli parkban átöltözött, fejére símaszkot húzott, kesztyűt vett, ruházatába kést rejtett, s 18:20 órakor belépett a dohányboltba. A késsel megfenyegette az eladót és felszólította, hogy „adjon oda mindent”.  Miután az eladó megmutatta neki, hol van a pénztárgép, a vádlott 276.315 Ft-ot vett ki belőle, majd kifutott az üzletből a park irányába. Távozás közben levette a maszkot, s visszanézett az üzlet felé, hogy követi-e valaki. A parkban visszavette a korábbi ruháit, s taxival hazament Türjére, a kést pedig otthon visszatette a többi közé.
A nyomozóhatóság 2016. január 30-án tartott nála házkutatást, amely során az elrabolt pénzből 269.250 Ft-ot megtaláltak.

A vádlott elismerte büntetőjogi felelősségét, s 2016. április 27-én az első fokon eljáró Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, s mint különös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezt hagyta most helyben a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék, így az ítélet jogerős.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat