Egerszeginfo logo

Hírek

2016.11.04

Járműipari Tesztpálya épül


Aláírták péntek délelőtt Budapesten azt az együttműködési megállapodást, amely a mintegy 40 milliárd forintból megvalósuló Járműipari Tesztpálya megvalósításáról szól. A beruházás létrehozásában a Magyar Állam mellett Zalaegerszeg Megyei Jogú Város is aktív szerepet vállal. A szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere látta el kézjegyével.
Twitter
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tesztpálya létrehozásának fontosságáról beszélt. A beruházás nem csak a zalai megyeszékhely, de az ország számára is meghatározó. Közép-Európában ugyanis nincs olyan létesítmény, ami önvezető járművek tesztelésére is alkalmas.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és Zalaegerszeg városa között létrejött megállapodás kapcsán Vigh László miniszteri biztos elmondta: mindent megtesznek azért, hogy a törvényeket betartva minél hamarabb megvalósítsák azt az álmot, ami a megye számára előrelépések sorozatát jelenti.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett: a beruházással új munkahelyek jönnek létre, s a fejlesztésnek a helyi vállalkozások is nyertesei lesznek.

A megállapodás lényege, hogy az önkormányzat biztosítja a tesztpályához szükséges földterületet és ingatlanokat, illetve vállalja ezek közművesítését. A beruházás első üteme 2017 végére készülhet el.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat