Egerszeginfo logo

Hírek

2016.10.19

Ivókút a Deák téren


Díszkutat avattak a Zala Megyei Mérnöki Kamara fennállásának 20. évfordulója alkalmából. A hétfő délelőtti ünnepségen Béres János szobrászművész alkotásával gazdagodott a város szívének legpatinásabb köztere.
Twitter
Kossuth Lajos mellszobra, Gábor Miklós, Ruszt József vagy Boncz Barnabás domborműve. Valamennyi Béres János alkotása, amely különböző zalaegerszegi helyszíneken látható.

Az ivókút itteni elhelyezését a város csaknem 1,4 millió forinttal támogatta - jelezte köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester. Ez a köztéri dísz - amit a Zalát jelképező gímszarvas agancsai tartanak -, a Zala Megyei Mérnöki Kamara ajándéka a városnak, mondta Lékai Gyula Zoltán, Zala Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A műalkotást Németh János méltatta. A Kossuth díjas keramikusművész elmondta: légköbméterek, négyzetméterek és kalóriák foglyai vagyunk, ketrecbe szorult az emberi lét. Igényünk a természet közelségére, a szabadságra, a tiszta forrásra minden eddiginél nagyobb – ezt is jelképezi a most felavatott kút, mondta a keramikusművész.

Béres Jánost örömmel tölti el, hogy a város szereti munkáit. A Zalaegerszegért-díjas szobrászművész ezen a művén egy nyáron át dolgozott.

Az ivókút a város közepén megtalálta helyét, a leleplezést követően sokan nyilvánították ki tetszésüket.

A város jövőre Zalaegerszeg első, 1247-es írásos említése alkalmából újabb szoborral gyarapodik majd. Ennek megalkotására Szabolcs Péter szobrászművészt kérték fel.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat