Egerszeginfo logo

Hírek

2016.10.12

Barakkba zárva városunkban


A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyoknak és kényszermunkásoknak állít emléket a Barakkba zárva – Életre ítélve című köztéri installáció, amely több vidéki nagyváros után most Zalaegerszegre érkezett. A Dísz téren megnyílt kiállítás, közel 800 ember tragédiáját idézi.
Twitter
A rendhagyó tárlat a Gulág Emlékév része.  Az elhurcoltak egy része, mintegy 200 ezren soha sem tértek haza. Rájuk emlékezve Zalaegerszeg önkormányzata 2000-ben állított mementót.

A fa szerkezetű barakk belsejében a Szovjetunióban töltött kényszermunka és annak körülményei elevenednek meg. Az ablakok helyén olyan képeket láthatnak az érdeklődők, melyeken a múlt és a jelen párhuzama jelenik meg.

A látogatók a fotókhoz tartozó kísérő feliratokon nemcsak történelmi tényeket, hanem az egykori fogvatartottak élményeit, tapasztalatait olvashatják. A kiállítás vasárnap délig, a nap 24 órájában megtekinthető.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat