Egerszeginfo logo

Hírek

2016.10.11

1956-os megemlékezések előkészületei


Nagyszabású rendezvénysorozattal készül az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára Zalaegerszeg. A programok szervezésében az 56-os Hagyományőrző Egyesület, a Rákóczi- illetve a Politikai Foglyok Országos Szövetségének zalai szervezete, valamint a megyei és a városi önkormányzat egyaránt részt vesz.

Twitter
Filmhét, képzőművészeti kiállítás, korhű felvonulás és tudományos konferencia. Többek között ilyen eseményekkel tiszteleg a zalai megyeszékhely. Az október 17-én kezdődő ünnepségsorozat lebonyolítására pályázati források állnak rendelkezésre.

A 60. évforduló kapcsán egy börtönmúzeumot is kialakítanak az egykori ÁVH épületében (Mártírok útjai leánykollégium). Az önkormányzat így kíván tisztelegni az áldozatok és a hősök emléke előtt. A beruházás várhatóan 2017 első felében valósul meg.

A szervezésben a POFOSZ megyei szervezete is részt vesz. A szövetség célja az emlékezés mellett a még életben lévők ünneplése. Ennek eszköze  az emlékplakett, melyet erre az alkalomra alapítottak.

A programsorozatot a város vezetői, illetve a szervezetek képviselői az 56-os forradalmat jelképező lyukas zászló kitűzésével indították.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat