Egerszeginfo logo

Hírek

2016.10.04

Zalaegerszeg legszebb konyhakertje


Városunk is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertje programhoz. Az országos versenyben is résztvevő, a helyi kiskertek nyertes pályázóinak köszöntésére és a díjak átadására az elmúlt héten került sor.
Twitter
Elsőként Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket és szólt arról, hogy a város a TOP programból 500 millió forintot szán termelői és kézműves piac létrehozására. Ennek részleteiről Tolvaj Márta alpolgármester beszélt. Vigh László országgyűlési képviselő is gratulált a díjazottaknak és hangsúlyozta: a helyi kiskertekben termő zöldségek és gyümölcsök mennyire egészségesek és szeretné, ha a kertészkedés fontos szerepet töltene be a családok életében.

Kálmán István mezőgazdasági szakértő, a zsűri elnöke a pályázók munkájáról szólt és örömét fejezte ki, hogy vannak vállalkozó kedvű kertészkedők, és akadnak különlegességek – fehéruborka, mángold, kínai datolya – a kiskertekben.

A díjazottak a következők: első helyezett a normál kategóriában Remy Martin, a bio-kert első helyezettje dr. Szabóné Lajtai Gyöngyi. A zártkert III. vegyes kategória első helyezettje Milley Istvánné, II. helyezettje Domján Miklósné, III. helyezettje pedig Kovács Miklós. A konyhakert kategória különdíjasa: Póczak Tiborné. Az intézményi kategória első helyezettje a Kosztolányi téri óvoda, II. helyezett a Bandi Cica Montessori Óvoda, a harmadik pedig a Szent László úti óvoda. Különdíjasok: a bazitai óvoda és a zalaegerszegi kertvárosi óvoda.
Forrás: Zala Média

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat