Egerszeginfo logo

Hírek

2016.09.19

Emléktábla avatás és díjátadó


Emléktáblát avattak Szalay Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács korábbi elnökének tiszteletére. A köztéri alkotás a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem épületének falán kapott helyet. A jeles alkalom után átadták a legjobb filmeseknek járó díjakat a 12. Göcsej Filmszemlén.

Twitter
A 2013-ban elhunyt Szalay Annamáriát a szülővárosáért végzett munkájáért nagy tisztelet övezi. Ezért ma a köztéri alkotás előtt többen is fejet hajtottak. Balaicz Zoltán ezekkel a szavakkal köszöntötte a résztvevőket. A polgármester Szalay Annamária életútját ismertetve felidézte: 55 évvel ezelőtt éppen ezen a napon született Zalaegerszegen. Évtizedekig élt és dolgozott a megyeszékhelyen. Alapító tagja volt a Fidesz helyi szervezetének, majd országgyűlési képviselőként segítette a megye és a város fejlődését. A rendezvényen részt vevő Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: ő volt az, aki sohasem az elismerésért, a rangért állt sorba, hanem a feladatért. A megemlékezésen Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója Szalay Annamária egyik kedvenc versét szavalta el.

A ceremónia után, már a hangversenyterem falai között adták át a 12. Göcsej Filmszemle díjait, köztük a médiatanács egykori elnökének emlékére alapított kitüntetéseket. Varga Mihály a kuratórium elnöke az ünnepségen úgy fogalmazott: Szalay Annamáriának egyszerű, tiszta értékrendje és magyarságtudata adta az erejét, amelyet a róla elnevezett alapítvány szellemisége is képvisel.

A Szalay Annamária-filmdíjat idén a „Ha nem segít a Mindenható" című dokumentumfilm rendezője, Molvay Norbert érdemelte ki.

A médiadíjat ezúttal Vadas Zsuzsanna, a Zalaegerszeg lap főszerkesztője, és Szarvas József, a Nemzeti Színház társulatának tagja vehette át.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat