Egerszeginfo logo

Hírek

2016.08.17

Elektromos autók tankolásának pályázata


Elektromos töltőállomás létesítésére pályázik Zalaegerszeg önkormányzata. Az erre vonatkozó kiírást hétfőn tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az 1 milliárd 250 millió forint vissza nem térítendő támogatással a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai élhetnek.
Twitter
Zalaegerszegen mindössze egy helyen, a sportcsarnok mellett üzemel elektromos autók töltésére alkalmas állomás. Ez azonban nem minden típusnak megfelelő berendezés. Városunkban az elektromos autó tulajdonosok otthon csatlakoztatják a gépkocsit a hálózathoz, csakúgy, mint a mobiltelefont. Egy újabb gyorstöltő létesítésének nagyon örülnének az érintettek.

Mivel egy töltéssel mindössze néhány száz kilométert képes megtenni az elektromos autó, szükség lenne minél több mobil állomás telepítésére. Zalaegerszeg önkormányzata első körben egy új e-töltőpont létesítésére pályázik - mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Egy, - minden típus töltésére alkalmas - mobil állomás beszerzése 20 millió forintba kerül. Ezt az összeget teljes egészében átvállalná a minisztérium. A fejlesztések támogatásával azt szeretnék elérni, hogy Magyarország minden nagyobb településén elérhető legyen az elektromos járművek töltése közterületen. A tárca számításai szerint a pályázatnak köszönhetően mintegy ezer új e-töltőpont létesülhet országszerte.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat