Egerszeginfo logo

Hírek

2016.07.04

Edelmann gyáravató


Felavatták a zalaegerszegi Edelmann Hungary Zrt. új - több mint 12 ezer négyzetméteres - üzemcsarnokát. A mintegy 5 milliárd forintos beruházás 100 új munkahelyet és 60 százalékos forgalomnövekedést eredményez. A német nyomdaipari vállalat naponta több mint egymillió darab hajtogatott papírdobozt állít elő. Elsősorban belföldre az egészség-, az élelmiszer,- és a szépségipar számára termel.
Twitter
Évente több mint 12 ezer tonna papírterméket állítanak elő. Elsősorban multinacionális magyar vállalatoknak gyártanak. Ehhez hasonló fejlesztésre 2001 óta nem volt példa Zalaegerszegen. A polgármester kiemelte: a beruházás több száz új munkahelyet eredményez a városban.

Az ünnepi rendezvényen Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte a kormány területfejlesztési döntését arról, hogy 40 milliárd forintos állami beruházással önvezető járművek fejlesztésére alkalmas járműipari tesztpálya épül az északi ipari parkban. Emellett a kormány a kulturális, turisztikai programokat - köztük a Mindszenty-zarándokközpont létrehozását - is támogatja.

Az Edelmann Csoport hat éve vette át a zalai nyomdát, 2013-óta pedig 100 százalékos tulajdonosa az üzemnek. A zalaegerszegi leányvállalat Magyarország második legnagyobb, hajtogatott kartondobozokat gyártó cége.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat