Egerszeginfo logo

Hírek

2016.06.28

'56-os Emlékmúzeum a Kaffkából?


1956-os emlékmúzeummá alakítaná az önkormányzat az egykori Martos Flóra majd Kaffka Margit Leánykollégium déli szárnyát. Az ehhez szükséges anyagi forrást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány „Büszkeségpontok” című pályázatából biztosítanák.
Twitter
Az épület az 1948-as államosítást követően vált az egykori Államvédelmi Hatóság zalaegerszegi székházává. 1967-től 2007-ig leánykollégiumként funkcionált, azóta viszont üresen áll. A megyei 56-os szervezetek képviselői most eredeti állapotában mutatnák be a nagyközönségnek a kínzások egykori helyszínét.
A helyiség különlegessége, hogy a kétezres évek elején – országos szinten - az elsők között hoztak itt létre 56-os kiállítást. Ezzel olyan múzeumokat előztek meg, mint például a budapesti Terror Háza.

A tervezett kiállítás válogatott szakmai anyagok segítségével idézné fel az ÁVH helyi működését. A tárlat egyben a fiatalok történelmi ismereteinek bővítését is szolgálná.

Az átalakításról a közgyűlés legutóbbi ülésén döntöttek. Az előzetes tervek már elkészültek, így sikeres pályázat esetén a város ily módon csatlakozna a forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójához.

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat