Egerszeginfo logo

Hírek

2016.05.30

16 év késelésért


A Zalaegerszegi Törvényszék 16 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a zalai férfit, aki indulatában megkéselte volt élettársa lakótársait. Sz. Zoltán, az 58 éves vádlott kétszer volt már büntetve emberölés bűntette miatt, legutóbbi börtönbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadult 2006. novemberében.

Twitter
A vádlott 2011-től élettársi kapcsolatban élt egy zalai faluban O. Irénnel.
A vádlott és élettársa kapcsolata a vádlott magatartása miatt megromlott, ezért 2015. tavaszán a vádlott élettársa gyermekeivel együtt rokonaihoz költözött egy másik zalai községbe.
A vádlott ezt követően több alkalommal is felkereste volt élettársát, megpróbálva rávenni őt arra, hogy térjen vissza hozzá. 2015. június 6-án a vádlott újfent megjelent volt élettársa lakóházánál, az élettárs azonban közölte az utcáról kiabáló vádlottal, hogy nem tér vissza hozzá. A vádlott belépett az ingatlan udvarára és a nála lévő 6-8 cm pengehosszúságú késsel az udvaron dolgozó L. Tibor sértettet minden előzmény nélkül a mellkasán megszúrta. L. Tibor eztán elmenekült, és elbújt az udvaron.
A vádlott ezt követően - azzal fenyegetőzve, hogy mindenkit megöl – a késsel a kezében bement volt élettársa lakásába.
Miután az élettársa a gyerekekkel és az ott tartózkodó vendéggel az egyik szobába zárkózott, a vádlott elindult a késsel a konyhában tartózkodók felé. A konyhából menekülő O. Szilvia sértettet a vádlott az egyik szobában utolérte, és a késsel megszúrta. Miután a sértett elesett, a vádlott „most megdöglesz” felkiáltással még egyszer a homlokán, két ízben pedig a mellkasán újfent megszúrta a a közben segítségért kiabáló sértettet.
Miután a vádlott még üldözőbe vette az O. Szilvia segítségére siető hozzátartozót, kerékpáron távozott a helyszínről, s a kést útközben egy gazos területen elhajította.

L. Tibornak a késelés következtében bekövetkezett sérülése életveszélyes volt, célirányos és szakszerű orvosi ellátás hiányában a sértett halála is bekövetkezhetett volna.
O. Szilvia sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, ugyanakkor – az elkövetés eszközére, az elkövetés módjára és a támadott testtájékokra figyelemmel - a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszéllyel, esetleg halálos eredménnyel járó sérülés reális esélye is fennállt O. Szilvia sértett esetében.
A vádlott értelmi nívója az enyhe értelmi fogyatékosság övezetében van, ugyanakkor elmebetegségben, leépülésben, tudatzavarban, személyiségzavarban nem szenvedett a cselekmény elkövetésekor.

A Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette tanácsa 2016. május 23. napján a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek, s ezért őt fegyházban letöltendő 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható.


Az ügyész az elsőfokú ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője ugyanakkor enyhítésért fellebbezett, ezért az elsőfokú ítélet nem jogerős.

A képek illusztrációk!

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat