Egerszeginfo logo

Hírek

2016.05.21

Indulatkezelésre is kötelezte a bíróság a fiatalkorút


A Zalaegerszegi Törvényszék ítéletében a felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabása mellett azt is előírta egy fiatalkorú vádlottnak, hogy vegyen részt indulatkezelési eljáráson, valamint, hogy nyilvános helyen nem fogyaszthat szeszes italt.

Twitter

A fiatalkorú fiúnak testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége - 2015 tavaszán a vádlott többször is megütött egy férfi, illetőleg több társával verekedett és garázda módon viselkedett egy zalaegerszegi bölcsőde előtt - és emberölés bűntettének kísérlete miatt kellett bíróság elé állnia. 

A legsúlyosabb vád egy 2015. június 27-én történt késeléshez kapcsolódott. A vádlott és a sértett között feszült volt a viszony, közöttük korábban tettlegességre is sor került.
A fenti napon a sértett Kemendolláron egy italboltban tartózkodott, ahonnan 22 óra körül indult haza. A vádlott - aki ugyancsak fogyasztott alkoholt a nap folyamán - követni kezdte, majd amikor a sportpálya mellett utolérte, minden előzmény nélkül nagy erővel megrúgta. A rúgás következtében a sértett elesett, a vádlott ezután többször megütötte, majd egy 8 cm pengehosszúságú késsel 4 alkalommal megszúrta, 1,5-4 cm nagyságú sebeket ejtve ezzel a sértetten.  A sértett a bántalmazás során megpróbált mozdulatlan és szótlan maradni, amit látva a vádlott felhagyott a tettlegességgel, s elhagyta a helyszínt. A vérző sértett ezt követően visszatért az italboltba, ahonnan mentőt hívtak neki.

A vádlott beismerte a tettét, a bíróság előtt őszinte megbánást tanúsított, s bocsánatot kért a sértettről, aki ezt el is fogadta. (Mindezeket enyhítő körülményként értékelte a bíróság a büntetés kiszabásánál.)

A Zalaegerszegi Törvényszék 2016. május 18-án bűnösnek mondta a fiatalkorú vádlottat emberölés bűntettének kísérletében, testi sértés bűntettének kísérletében, társtettesként elkövetett garázdaság vétségében és társtettesként elkövetett testi sértés vétségében: ezért halmazati büntetésül 2 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte, aminek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. A vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyeletre alatt áll. A bíróság külön magatartási szabályként előírta a fiatalkorúnak, hogy nyilvános helyen nem fogyaszthat szeszes italt, köteles részt venni indulatkezelési eljáráson és hogy tanulmányai folytatásának hiányában létesítsen munkaviszonyt vagy vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, illetőleg a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzen. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a fiatalkorúra kiszabott ítélet eléri a büntetési célt, s vádlott az ítélettel még egy lehetőséget kap, hogy bizonyíthassa: be tud illeszkedni a társadalomba.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat