Egerszeginfo logo

Hírek

2016.05.12

A felnőttek egyötöde okostelefon-függő


Mindennapi életünkben egyre jobban támaszkodunk a mobilunk szolgáltatásaira. Használjuk navigációra, társas érintkezésre, fizetésre vagy vásárlásra. Ez azonban erős függőséghez vezet. A britek egyötöde rosszul viseli, ha kicsit hosszabb időre kell nélkülöznie kedvenc telefonját vagy tabletjét, állítja egy új felmérés.

Twitter

Az Innocent nevű brit gyümölcslé gyártó 2000 brit felnőtt bevonásával készített felmérést, írja a Mail Online. A vizsgálatból kiderült, hogy egy átlagos felnőtt évente 20 hétnek megfelelő időt tölt a telefonjával vagy a tabletjével.

A felmérésben részt vevők 30 százaléka legalább 30 percenként ránéz a telefonjára. A britek egynegyede érzi úgy, hogy egy óra után unatkozik, ha megfosztják a telefonjától és a válaszadók 23 százaléka mondta, hogy „nyugtalan lesz”, ha ennyi időt kell távol töltenie szeretett kütyüjétől.

Ugyanez a függőség mások számára viszont meglehetősen bosszantó lehet. Az emberek 35 százaléka mondta, hogy zavarja, ha valaki a mobiltelefonját használja az étkezőasztalnál, 28 százalékukat irritálja, ha valaki egy beszélgetés közben, illetve 22 százalékukat, ha valaki moziban birizgálja a készülékét.

Tízből négy brit számolt be arról, hogy nehezére esik elszakadnia a telefonjától vagy a számítógépétől legalább egyszer egy nap, és több mint 17 százaléknak csak egy órára vagy még kevesebbre sikerül elmennie a képernyőtől.

Múlt évben egy hasonló tanulmány megállapította, hogy a britek egyötöde annyira kötődik az okostelefonjához, hogy még a vécén is használja. Az emberek majdnem harmada (29 százalék) ellenőrzi még lefekvés előtt a telefonját, és 18 százaléka teszi ezt ébredéskor.

Mindent összegezve a nap folyamán egy átlagos brit 2 óra 13 percet tölt az okostelefonjával. A fiatalabbaknál pedig még ennél is rosszabb a helyzet. A 18 és 24 év közötti emberek majdnem a fele (46 százalék) 15 percenként legalább egyszer megnézi a telefonját.

Forrás: Origo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2022. augusztus
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat