Egerszeginfo logo

Hírek

2016.04.12

Jogerős ítélet: 3 év fegyház a lövöldözőnek


A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokon eljáró büntetőtanácsa helybenhagyta az első fokon hozott ítéletet azzal a vádlottal szemben, aki a zalaegerszegi Penny áruháznál történt lövöldözés kapcsán került bíróság elé.

Twitter

A vádlott 2015. január 15-én 06:30-kor érkezett autóval a zalaegerszegi Penny áruház elé, hogy két ismerősét hazaszállítsa. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság beosztottjai - mivel felmerült a gyanú, hogy a gépkocsi vezetője bűncselekményt (betöréseket) elkövető személyeknek akar segíteni - intézkedni akartak a vádlottal szemben. A nyakában szolgálati jelvényt viselő két rendőr „Állj! Rendőrség!” felkiáltással indult a vádlott által vezetett kocsi felé. A vádlott ezt észlelve először tolatva indult el, amely manőver során az éppen a jármű mögé érkező harmadik rendőr - akit egy fához szorított  így a kocsi - kénytelen volt a hátsó karosszériára tenyerelni, hogy el ne üsse a gépjármű. Társa eközben újabb rendőri felszólítás közben a hátsó ajtót nyitotta fel, ám a kocsi nagy sebességgel megindult, s magával rántotta, húzta a rendőrt mintegy 3-4 méteren át.

Észlelve a történteket az egyik rendőr elővette a szolgálati fegyverét és a gépkocsi feltartóztatása, valamint a társai testi testi épségét veszélyeztető helyzet miatt összesen 6 lövést adott le a kocsira. Egy lövés a bal első ajtót, egy a kocsi bal oldali A-oszlopát, egy pedig a kerekét érte.

A vádlott ekkor sem állt meg, elhajtott, s később Nagykanizsa határában fogták el a rendőrök.

 2015. december 11-én a Zalaegerszegi Járásbíróság első fokon, akkor még nem jogerősen hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, valamit közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 3 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, 2 évre pedig a járművezetéstől. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így került a Zalaegerszegi Törvényszék elé, amely 2016. április 12-én helybenhagyta az első fokon született döntést, nem fogadva el a vádlott azon védekezését, hogy a rendőrök intézkedése nem volt egyértelmű, illetve a rossz látási viszonyok is nehezítették a körülmények felismerését és mérlegelését.  A másodfokú ítélet indokolása során elhangzott: az első fokon eljáró bíróság megalapozott döntést hozott, s a vádlotti védekezést tartalmilag és jogilag is magas színvonalon cáfolta meg.

Az ítélet jogerős.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat