Egerszeginfo logo

Hírek

2016.04.05

Óvoda fejlesztés


Nyolcvanmilliárd forintot fordít a kormány idén a bölcsődék és az óvodák korszerűsítésére - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön. Zalaegerszeg közintézményei ebből a forrásból közel 1 milliárd forintot kapnak, így a jövőben jelentős fejlesztések várhatók a megyeszékhelyen.

Twitter

1885-ben építették az Andráshidai óvodát. A falai már repedeznek. Az intézmény helyiségei is rossz állapotban vannak. A falak rendszeresen átáznak és az ablak is megsüllyedt. A kormány támogatásának köszönhetően most 360 millió forintból újat építenek.

Emellett több óvoda és bölcsőde is megújul a városban. A kormányzati támogatás célja, hogy segítse a szülők munkába állását, támogassa a családokat és javítsa a kisgyermekek esélyegyenlőségét. A bölcsődei ellátásra Zalaegerszegen is egyre nagyobb az igény.

Zalaegerszeg önkormányzata az állami támogatásból - Az andráshidai óvoda felépítése mellett - további 290 millió forintot a bölcsődék, 279 milliót pedig az óvodák fejlesztésére fordít.

A felújítás keretéről az áprilisi közgyűlés dönt. A nemzetgazdasági tárca tavaly kiírt kapacitásbővítést szolgáló pályázata összesen 66 településen több mint 2000 új óvodai hely kialakítását teszi lehetővé.

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat