Egerszeginfo logo

Hírek

2016.03.06

Változásbejegyzés - Haladék a törzstőke emelésre köteles kft.-k és a civil szervezetek számára


2016. március 15-én járt volna le az, a valamennyi korlátolt felelősségű társaság (kft.) és  civil szervezet (egyesületek és alapítványok) számára megszabott  határidő, ameddig létesítő okiratukat összhangba kellett volna hozni az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseivel. (Mindez azon korlátolt felelősségű társaságok esetében, melynek törzstőkéje a 3 millió forintot nem éri el törzstőke kiegészítési kötelezettséget is jelentett volna.)Az Országgyűlés  2016. március 1-i ülésén e határidőt a civil szervezetek és törzstőke 3 millió Ft-ra való emelésére köteles kft.-k esetében  2017. március 15-re módosította. 

Twitter

A jogszabály-módosítás – mely még nincs kihirdetve – a zártkörűen működő részvénytársaságokat (zrt.-ket) nem érinti, és nem vonatkozik azokra a kft.-k re sem, melyek törzstőkéje eléri a 3 millió Ft-ot.


A határidő módosításának jogalkotói célja az volt, hogy a jogi személyek védelme érdeklében megakadályozza a mulasztásból eredő ellehetetlenülést, és méltányos módon biztosítsa a civil társadalom és a kft.-k számára a Ptk. rendelkezéseihez való alkalmazkodáshoz szükséges időt. Az adatok ugyanis azt mutatták, hogy  csaknem 53.000 egyesület, alapítvány  – az összes civil szervezet mintegy 65%-a – még nem tett eleget módosítási kötelezettségének, a kft.-k esetében pedig a megszabott határidőig való a törzstőke emelés jelentett gondot.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat