Egerszeginfo logo

Hírek

2016.03.04

Fejlesztések városunkban


Elkészült az első TAO tárgyi eszköz beruházása a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítványnak a Zalaegerszegi Jégcsarnokban. 2,5 milliárdos útfejlesztés kezdődik Zalaegerszegen. A beruházás 12 kilométer hosszan a belváros, a 74-es, valamint a 76-os főút egyes szakaszait érinti. A rekonstrukció részeként felújítják a csatornahálózatot és körforgalmat is építenek.

Twitter

Fejlesztés a Jégcsarnokban

A fejlesztés során a létesítmény büféjéből edzőtermet alakítottak ki.  A hivatalos átadót szerdán tartották.

Közel 10 millió forintból valósult meg a Jégcsarnokban az egykori büfé felújítása. A helyiség a jövőben korszerű edzőteremként funkcionál tovább. A kialakításhoz szükséges összeg nagyobb részét TAO-s pályázat útján nyerte a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány, míg 30 %-ot önmaga tett hozzá. Az új edzőtermet a nagyközönség egyelőre nem veheti igénybe, ez csak a sportolók igényeit hivatott kielégíteni. A Zalai Titánok jégkorong csapata – Csata Csaba vezetőedző irányításával- már a hivatalos avatás előtt letesztelte a gépeket.

A Zalaegerszegi Jégcsarnok nem önkormányzati fenntartású intézmény. Ennek ellenére a város szívén viseli a sorsát, és a lehetőségeihez mérten a jövőben is támogatja majd a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány. Az új edzőterem átadása csak egy abból a három projektből, amelyet az idén valósítanak meg a Jégcsarnok környékén. Május végén két új öltözőépületet adnak át, majd ősszel további korszerűsítéseket terveznek az öltözőkben az alapítvány vezetői. 

Útfejlesztés

Hamarosan megújul Zalaegerszegen a Rákóczi utca. Az útburkolat mellett a szennyvíz és a csapadékelvezető csatornákat is felújítják. A belvároson kívül komoly munkálatok kezdődnek a 74-es főúton is. Ezeket a szakaszokat 38 évvel ezelőtt készítették. Azóta komolyabb rekonstrukció nem történt, így most repedezett, egyenetlen aszfalton közlekednek a járművek.

A botfai elágazásnál több baleset is történt az elmúlt években. A veszélyes elágazásnál naponta 4000 autó halad el. Ezt most körforgalommá alakítják. A 2,5 milliárd forintos beruházás része a burkolat teljes felújítása a 74-esen, a MOL melletti csomópontig, amit ugyancsak átépítenek. Zalaegerszegen és környékén az elmúlt 10 évben nem volt hasonló nagyságú infrastruktúrafejlesztés.A munkálatok várhatóan március közepén kezdődnek el és októberben fejeződnek be.

Fotó: Seres Péter

 

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat