Egerszeginfo logo

Hírek

2016.01.14

Középiskolás diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium


Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja a februárban induló kurzusaira. A diákok január 24-ig jelentkezhetnek az országban egyedülálló rendszerben működő, iskola mellett végezhető e-learningen alapuló ingyenes képzésre.

Twitter
A tehetséges diákokkal foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2002-ben indította útjára középiskolásoknak szóló programját, amely azóta is nagy sikerrel működik.  A Program iskolai tanulmányokat kiegészítő, internetes társadalomtudományi képzést kínál azoknak a fiatal tehetségeknek, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A kurzusok teljesen ingyenesek mindazon diákok számára, akik a felvételin jól teljesítettek.
„Országszerte közel 700 tanuló vesz részt a programban, akiknek egy nagyon markáns hányada tudatosan, továbbtanulási céllal jár hozzánk, hiszen a kurzusok által különböző témákba nyernek betekintést, amelyek segítik őket a későbbi pályaorientációban is. Idén szeretnénk ezt a számot még tovább növelni és még több diáknak megmutatni a Program által kínált lehetőségeket. A felvételi időszakban a Program képviselői az ország több nagyvárosának középiskolájába is ellátogatnak, hogy népszerűsítsék a képzéseket ” – nyilatkozta Tarján Kata, az MCC Középiskolás Programjának vezetője.

A képzés tudományos igényű tanulmányokat és videó előadásokat tartalmazó, túlnyomórészt nyolc hetes e-learning kurzusokból, valamint havonta egy személyes találkozóból áll. Ez utóbbi közösségi alkalmak rendkívül meghatározók az azonos korú és érdeklődésű fiatalok számára, hiszen olyan intelligens közösség kovácsolódik össze, amely hatással lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágítására. Emellett cél, hogy a találkozók keretében fejlesszék a diákok kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeit.

A tanulók érdeklődési körének megfelelően a meglévő elméleti kurzusokat (modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan) újakkal egészítették ki, így februártól a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség kurzus is felkerül a választható témák közé.

A Program az év közbeni képzéseken túl táborokat is kínál a diákok számára, amely további lehetőség a közösségépítésre és a tudásuk elmélyítésére.
A Mathias Corvinus Collegium a fenti Programjához kapcsolódva január 23-án egy Pályaorientációs nyílt napot is szervez, amelynek keretében a középiskolások korábbi MCC-s diákok beszámolóit, tapasztalatait hallgathatják meg a továbbtanuláshoz kapcsolódva. Ezen keresztül közelebbi képet kaphatnak a legkedveltebb egyetemi szakokról, szakmákról, ezzel is segítve a későbbi pályaválasztásra vonatkozó döntésüket. Az eseményre nemcsak a Középiskolás Programban résztvevőket várják, hanem valamennyi diákot, aki tudatosan foglalkozik a továbbtanulás kérdésével.
A Középiskolás Programról, a jelentkezés pontos menetéről, valamint a Pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu).

Forrás: MCC

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat