Egerszeginfo logo

Hírek

2015.12.16

Átadták a volt Pais Iskola helyén kialakított Miasszonyunk Idősek Otthonát


A leromlott állagú épület földszintjét mintegy 200 millió forintból újították fel. Az intézmény egyelőre 50 ember ellátását tudja biztosítani. Az avatóünnepségen államtitkárok, város és intézményvezetők, szociális szakemberek, illetve civilek vettek részt.

Twitter
Beköltöztek új otthonukba az idősek. Jelenleg 34-en vannak, valamennyien a Zárdai utcai intézményből kerültek ide. A korszerű épület a létesítmény vezetőinek és lakóinak egyaránt sokat jelent – mondta Marx Gyuláné, a Miasszonyunk Idősek Otthonának intézményvezetője.

Az egykori Pais iskola 2007-ben zárt be. Idősotthonná alakításáról 2010-ben döntött az önkormányzat.

Az idősek olyan „erőforrások”, akikre a társadalom támaszkodhat, ezért egy-egy idősotthon az irántuk érzett megbecsülést és köszönetet fejezi ki – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára. Czibere Károly kifejtette: minden ilyen intézmény menedék és segítségnyújtás, mert ebben a társadalomban nem engedhetjük meg, hogy valakinek ne legyen otthona.

Az intézmény fenntartását mától a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórendtől a Kolping Oktatási és Szociális Szervezet vette át. Hasonló szolgáltatást országszerte 20 helyen végeznek.

Az avatóünnepség végén Veres András megyéspüspök megáldotta az otthont. Az épület felújítása folytatódik. A következő években egy Hospice-ház kialakítását tervezik.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat