Egerszeginfo logo

Hírek

2015.12.14

35 éves a Városi Sportcsarnok


Fennállásának 35. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget pénteken a Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen azokat az eseményeket idézték fel, melyek meghatározóak voltak a megyeszékhely és a létesítmény történetében. A hivatalos átadás óta több kulturális eseménynek, de még több sportsikernek tapsolhattak az intézményben a zalaegerszegiek.

Twitter
Ennek okán - az ünnepi műsor részeként - a legeredményesebb sportolókat köszöntötték.

Balaicz Zoltán ünnepi beszédében elsőként Újvári Sándornak és Kustos Lajosnak mondott köszönetet. Utalt arra, hogy a két egykori vezető fontos szerepet játszott a csarnok megépítésében. A polgármester bejelentette, hogy - a lehetőségektől függően - , a jövőben jelentős fejlesztések kezdődhetnek az intézményben.

A bemutatók és kulturális előadások után ismét a labda játszotta a főszerepet. Az estet a ZTE bajnokcsapatának és a Ferencváros öregfiúk együttesének gálamérkőzése zárta.


Részlet a Zalai Hirlap korabeli cikkéből:

"35 évvel ezelőtt április 1-én délután 17 órakor megszólaltak a fanfárok és zsúfolásig megteltek a lelátók az új Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban.

Az egykori szemétdombon 1977 januárjában kezdődött építkezési munkálatokat, amelyeket 3 év és 2 hónap alatt fejezték be a kivitelezést végző vállalatok. A beruházás 114 millió Ft-ba került, amellyel megvalósult egy 25,76-szor 51,24 m nagyságú küzdőtér, 1760 ülőhely, 600-1000 közötti állóhely és 8 az akkori igényeket teljesen kielégítő öltöző.

A nyitó ünnepségen a Himnusz elhangzása után Pierre de Coubertin Óda a sporthoz című művét adta elő Molnár Árpád, a Reflex színpad tagja. Az előadás végeztével Kustos Lajos, Zalaegerszeg akkori tanácselnöke köszöntötte a 13 tagból álló elnökséget, valamint Ujvári Sándort, Zala megye tanácselnökét és Buda István államtitkár urat, az OTSH elnökét, aki beszédében hangsúlyozta: ,,Mindig öröm hallani, olvasni arról, hogy szerte az országban új létesítményeket avatnak, adnak át rendeltetésének az egyének és a társadalom javára. Fokozottan felemelő érzés ez azok számára, akik közvetlenül veszik hasznát az átadásra váró létesítménynek.”
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat