Egerszeginfo logo

Hírek

2015.12.07

Játszótéri pillangó


Új köztéri alkotással gazdagodott Andráshida. Hadnagy György Pro urbe-díjas művész egy pillangó formájú szobrot készített, amit a helyi iskolával szemben található játszótéren helyeztek el. Énekkel készültek a környék iskolásai a szoboravató ünnepségre. Sümegi László Andráshida önkormányzati képviselője kérte, hogy kerüljön egy olyan szobor a térre, ami a gyerekekhez szól.

Twitter
Hadnagy György iparművész alkotásának alapja egy női alak, ami a kecsesség és a lágyság szimbólumaként jelenik meg. A fa meleg színei és a pillangó szárnyát díszítő színes fémelemek is barátságos hangulatot árasztanak.

A művész és a városvezetői azt szeretnék, ha a szobor örömet okozna a gyerekeknek. A köztéri alkotáshoz egy fából készült pad is tartozik, amit a kicsik körbeülhetnek majd.

A rendezvényen beszédet mondott Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője.

Andráshidán a Pillangó a 4. köztéri alkotás. A játszótér közelében található Hadnagy György Szent Andrást ábrázoló szobra is. A teret a jövőben szeretnék Szent András térnek nevezni.

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat