Egerszeginfo logo

Hírek

2015.11.30

Nem tett vallomást a parkerdei gyilkossággal gyanúsított vádlott


A Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa 2015. november 30-án, hétfőn kezdte tárgyalni a zalaegerszegi Parkerdőben, 2015 áprilisában történt gyilkossággal gyanúsított B. B. vádlott ügyét. A vádlott többek között ezt is nyilatkozta: „eszméletlenül sajnálom a történteket… felfoghatatlan, feldolgozhatatlan, ami történt… őszinte részvétemet szeretném kifejezni a családnak, a barátoknak, s mindenkinek, akinek fájdalmat okoztam.”Twitter
A vádirat szerint az akkor 20 éves  vádlott és a gimnazista sértett 2014 júliusában ismerkedtek meg, s a két fiatal között szerelem szövődött. A kapcsolatnak a sértett 2015 januárjában véget vetett. A szakítás tényét a vádlott tudomásul vette, de beletörődni nem tudott, s abban reménykedett, hogy a lány visszatér majd hozzá. A két fiatal a szakítás után is kapcsolatban maradt, időnként netes üzeneteket váltottak, s néha véletlenszerűen összetalálkoztak zalaegerszegi rendezvényeken, szórakozóhelyeken. 2015. április 3-án is egy ilyen találkozóra került sor, amely során megbeszélték, hogy az azt követő hétvégén, 2015. április 11-én találkoznak Zalaegerszegen. A sértettet aznap este 8 órakor egy barátja vitte a ságodi városrészből a városba.  A sértett édesanyjával megegyezett, hogy valamikor 9 óra után édesanyja megy majd érte. A sértett és a vádlott 8 óra 40 körül találkozott egymással a Kovács Károly téren, ahová a vádlott kocsival, a sértett gyalog érkezett.  Innen a fiatalok gyalogosan indultak tovább Parkerdő felé. Nem sokkal később a sértettet telefonon hívta a testvére, s arról érdeklődött, hogy ő és az édesanyjuk pontosan mikorra menjenek érte. Megegyeztek, hogy 10 perc múlva indulnak Ságodról, ám amikor Zalaegerszegre értek, már nem érték el telefonon a sértettet.

A vádlott és a sértett a Parkerdő egy kivilágítatlan, fás-erdős részére mentek. A séta és beszélgetés közben a vádlott megragadta a sértettet, ököllel többször is megütötte a lány fejét, arcát, aki térdre esett. Ekkor a vádlott fojtogatni kezdte, majd a nála lévő, pontosan meg nem határozható méretű késsel több  szúrást ejtett a sértetten.
A vádlott ezt követően a kést eltette, elvette a lány mobilját (ezek nem kerültek elő), majd visszament a kocsijához és Nagykapornak irányába elhagyta Zalaegerszeget. Nem sokkal később felhívta  egy ismerősét és azt mondta neki, hogy „megfojtotta és megszurkálta” a sértettet, mire a barátja értesítette a vádlott családját, valamint bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a vádlott autójával a 76-os úton balesetet szenvedett, majd a megrongálódott kocsit elhagyva gyalog indult el. Így fogták el 23 óra 30 perckor a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei, akiknek a vádlott beszámolt arról, hogy bántalmazta a sértettet. A zalaegerszegi rendőrök 23 óra 37 perckor találták meg sértettet a Parkerdőben, ám a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A három napra tűzött tárgyalás első napján elsőként a vádlottat hallgatta meg a törvényszék. A vádlott úgy nyilatkozott, hogy fenntartja az által korábban elmondottakat, valamint azt mondta „eszméletlenül sajnálom a történteket… felfoghatatlan, feldolgozhatatlan, ami történt… őszinte részvétemet szeretném kifejezni a családnak, a barátoknak, s mindenkinek, akinek fájdalmat okoztam.”
Ezt követően a tanács elnöke felolvasta a vádlott több korábbi vizsgálat, illetve kihallgatás alkalmával tett nyilatkozatait, illetve a feltett kérdésekre adott válaszait. Ezekből kirajzolódott a vádlott öngyilkos szándéka, s a lány iránti ragaszkodása, és az, hogy elmondása szerint nem tervezte el előre a történteket, a parkerdei helyszín sem volt előre megbeszélve, véletlenszerűen indultak el arra.
 „Én akartam meghalni, de nem én haltam meg...” „Mintha kívülről láttam volna magam...” - olvasta nyilatkozatát a tanács elnöke, aki ezt követően ismertette a sértett és a vádlott internetes chateléseit, telefonos üzeneteit, illetve a mobiltelefonos cellainformációkat, amelyek alapján pontosan beazonosítható volt a telefonálók tartózkodási helye, illetve a vádlott további beszélgetéseinek ideje és helye.
Levetítette, illetve ismertette továbbá a térfigyelő kamerák felvételeit is a bíróság.

A tárgyalás a délutáni órákban tanúmeghallgatásokkal folytatódott. Elsőként a sértett családtagjait, barátnőjét hallgatta ki a bíróság.

A tárgyalás további napjai december 1. (kedd) és december 3. (csütörtök) 9 óra. A második tárgyalási napon további tanúmeghallgatásokra kerül sor, a harmadikon pedig a szakértők nyilatkoznak.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat