Egerszeginfo logo

Hírek

2015.11.27

Munkába állt a Zala Megyei Kórház diagnosztikai részlegének új MRI berendezése


„A Zala Megyei Kórház képalkotó diagnosztikai egészségügyi eszközparkjának modernizálása alacsony energiafelhasználású MRI berendezéssel” című KEOP–5.6.0/E/15-2015-0003 számú projekt 740,29 millió forintos európai uniós támogatás segítségével új MRI készüléket szerzett be a Zala Megyei Kórház. Az eszköz nemcsak magasabb minőségű szolgáltatást biztosít, hanem működtetése jelentős energia megtakarítást is eredményez az eddig használt diagnosztikai berendezéshez képest.

Twitter
A Zalaegerszegen működő Zala Megyei Kórház közvetlen betegellátási területe a megye lakosságának 42 %-át érinti, azonban a megyei kórházi jellegből adódóan szükség szerint az egész megyéből, valamint megye határon túlról is fogadja a betegeket. A kórház eddigi MRI berendezése 2005-ben került beszerzésre, amely mind diagnosztikai, mind energiahatékonysági szempontból elavultnak számít. A pályázati program célja a meglévő MRI berendezés cseréje alacsonyabb energia felhasználású készülékre, melynek eredményeként a kórház képalkotó diagnosztikai eszközparkjának legfontosabb eszközét cserélték modernebb készülékre.

A MAGNETOM Area típusú MRI berendezés beszerzésével és beüzemelésével Zalaegerszegen emelkedik a diagnosztikai szolgáltatás színvonala és csökken az MRI berendezés energiafelhasználásnak mértéke 38 %-kal. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően közvetlenül javul Zalaegerszeg és környékének betegellátása.
Az új készülék 2015. november 23-ától segíti a gyógyító munkát. A beruházás ünnepélyes átadására 2015. november 27-én került sor. A program 2015. november 30-án zárul.

A projektről bővebb információt a www.zmkorhaz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Zala Megyei Kórház Főigazgatói Titkárság
Tel: +36 (92) 507 500
E-mail: zmkorhaz@zmkorhaz.hu

A fotó illusztráció!

Forrás: Kórház

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat