Egerszeginfo logo

Hírek

2015.11.24

A Hazajáró Zalaegerszegen


Nagysikerű közönségtalálkozót rendeztek a Hazajáró, Magyar Örökség Díjas filmsorozat szerkesztőivel és szereplőivel. A Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület és a Zalaegerszeg Barátai Egyesület közös rendezvényének a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem adott otthont.
Twitter
A civil szerveződésű Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület tagjai fontosnak tartják a tartalmas programok szervezését. Ennek okán hívták meg mostani rendezvényükre a Hazajáró című filmsorozat alkotóit.

Az alkotás mellett a hagyományőrzés is középpontba került. Elsőként Horváth Károly Pro Urbe díjas népzenész erdélyi, muravidéki és göcseji dallamainak, majd a Zalai Táncegyüttes produkciójának tapsolhatott a közönség. Ezután Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor képek és videók segítségével ismertették a műsor kulisszatitkait.

Idén az 5. évad kezdődött, melyben már a 139. epizódot láthatták a nézők. A szerkesztők célja a környező világ megismertetése és az érdeklődők bevonása.

A műsor készítői nagyjából 150 élménybeszámolót tartottak már. Magyarországon kívül Felvidéken és Erdélyben is megfordultak.

A „Hazajáró” hétről-hétre bakancsot húz, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti szépségeit, kulturális értékeit és történelmi emlékeit. A Kárpátok fenséges gerinceit és legszebb tájait járva megannyi kaland, találkozás és magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő vándorútját… – olvashatjuk a sorozat küldetését.


Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat