Egerszeginfo logo

Hírek

2015.11.23

Szlovén bírák a Zalaegerszegi Törvényszéken


A Szlovén Jogászegylet bírái látogattak a Zalaegerszegi Törvényszékre 2015. november 20-án. A látogatás kapcsán a héten, a  Zalaegerszegi Turisztikai Hivatal és Információs Iroda és a törvényszék között létrejött megállapodás első rendezvényére is sor került.
Twitter
A 25 szlovén bírót dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke fogadta, s tartott tárlatvezetést a bíróság épületében, valamint megismertette a határon túli kollégákkal a magyar bírósági rendszert és bírói gyakorlatot. A törvényszék Dr. Degré Alajos Jogi Szakkönyvtárát, illetve a Degré-családot Balog Eszter könyvtáros, sajtótitkár mutatta be, majd a Zalaegerszegi Turisztikai Hivatal és Információs Iroda munkatársa, Tódor Tamás a bíróságról indulva történelmi belvárosi sétát tett a csoporttal, amelynek tagjai a törvényszék, illetve a Tourinform Iroda közösen összeállított többnyelvű kiadványait vihették magukkal.

A program az első közös eseménye volt annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a héten kötött a Tourinform Iroda és a Zalaegerszegi Törvényszék. Az együttműködés keretében a törvényszék többek között bírósági épületlátogatást, „tárlat” vezetést, történeti, jogismereti előadások tartását vállalta, illetőleg rendezvényhelyszínként szerepel, a Tourinform Iroda pedig részt vesz a törvényszék 1732-ben épült műemlék épületének bemutatásában, valamint ismeretterjesztő előadás(ok) tartásában. A felek kölcsönösen megállapodtak abban, hogy az általuk készített szórólapokat, ismertető anyagokat elhelyezik az ügyféltereikben.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat