Egerszeginfo logo

Hírek

2015.11.20

Egyetemi-vállalati megállapodás


Együttműködési megállapodást írt alá Zalaegerszeg városa a Pannon Egyetemmel és a Zala megyei duális mérnök- és informatikaképzésben érdekelt vállalatokkal. Az együttműködő felek azt szeretnék, ha a gyakorlatorientált oktatási forma népszerű lenne a pályaválasztók körében.

Twitter
Jövő évtől a Pannon Egyetem veszi át a zalaegerszegi mérnökképzést. Mint Dr. Gelencsér András rektortól megtudtuk: az oktatási intézmény bővíteni szeretné vállalati kapcsolatait és képzési kínálatát. Többek között ezért született megállapodás az egyetem, több helyi vállalat és az önkormányzat között.

A vállalatok örömmel vesznek részt az együttműködésben. A gyakorlatorientált duális képzés lehetővé teszi, hogy a hallgatók már tanulmányaik ideje alatt bekapcsolódhassanak a cégek szakmai tevékenységébe, így versenyképes, jól hasznosítható diplomát szerezhetnek - fogalmazott Lang János, a FLEX Magyarország alelnöke.

A város 2016-tól kiemelt ösztöndíjjal támogatja a hallgatókat és tervezi egy duális képzőközpont létrehozását is. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy jól képzett szakemberekkel tudja biztosítani a helyi vállalatok munkaerőigényét - hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Az országban elsőként 2012-ben Kecskemét mellett Zalaegerszegen indult duális képzés. Az oktatási forma kezdetektől népszerű a vállalatok és a hallgatók körében. Azt szeretnénk, ha minél több diák vehetne részt a képzésben - mondta Dr. Háry András, duális képzésekért felelős miniszteri biztos.

Szeptembertől az országban 19 egyetem és 300 vállalat együttműködésének köszönhetően 500 hallgató vesz részt a duális képzésben, őket több ezer jelentkező közül választották ki a felvételin. 2020-ra várhatóan tízezer hallgató tanulhat ebben a formában Magyarországon.

Nagy fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat