Egerszeginfo logo

Hírek

2015.11.10

Márton-napi mulatság Botfán


Első alkalommal tartottak Márton-napi őszbúcsúztató mulatságot a hétvégén Botfán. A programot hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az Őszirózsa Nyugdíjas Klub. A rendezvényen a vendégek egyebek mellett Szent Márton legendájával is megismerkedhettek.

Twitter
A botfai nyugdíjasok életében fontos szerepet játszik a hagyományápolás. Ennek megfelelően a népszokások ünneplését szinte kötelezőnek érzik. Rendszeres rendezvényeik közé tartozik például a húshagyó keddi fánksütés és a tollfosztás is. A paletta most a Márton-napi mulatsággal színesedett – mondta el Olasz Gyuláné, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub elnöke.

A Márton-napi népszokások közé tartozik az újbor megáldása és annak megkóstolása. Erről úgy tartották, minél többet isznak belőle, annál több erőt és egészséget töltenek magukba. A közösség tagjai ennek megfelelően egy rövid újbor szenteléssel, énekkel és verssel készültek a mulatságra.

Az eseményen részt vett Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője is, aki érdeklődésünkre elmondta: a helyiek egy aktív, összetartó közösséget alkotnak, akik feladatuknak tekintik a hagyományok ápolását és továbbadását.

A hagyományos Márton-napi lakoma ezúttal sem maradt el. A szervezők libazsíros kenyérrel látták vendégül a botfai közösség tagjait.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat