Egerszeginfo logo

Hírek

2015.10.31

„A sakk ezer arca” – Világsakkfesztiválon a Landorhegyi iskola tanulói


A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolában immár második éve működik a – Polgár Judit által kifejlesztett – Sakkpalota-program. Ez egy egyedülálló, új módszertani program „az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására”.

Twitter
Két alsó tagozatos osztályunkban választható tantárgyként szerepel a sakk: alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be az általános tanterv alaptantárgyaiba.
A sakkjáték elsajátítása azonban nem cél, hanem eszköz: „egy hihetetlenül hatékony eszköz a logikus, kreatív gondolkodás fejlesztésére!” (http://sakkpalota.hu/index.php/hu/)
 
  A Várkert Bazárban első ízben megrendezett Világsakkfesztivál ötletgazdája és főszervezője is - a minden idők legjobb női sakkozója - Polgár Judit volt.
A rendezvényen – az ország 12 referenciaintézményének egyikeként, mint a Sakkpalota-program leendő bázisiskolája – a Landorhegyi iskola 2. c osztályos tanulói vehettek részt, és kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.
A 2015. október 17-én egész napos programsorozat várta a résztvevőket, bemutatva a sakk legkülönbözőbb arcait: a sport, az oktatás, a tudomány, a szórakozás szemszögéből.
A Sakkpalota sétányon játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek, beszélgethettek Polgár Judittal és Zsófiával, szórakoztató előadások, interaktív játékok részesei lehettek.

  Iskolánk nyitottságának, a korszerű, előremutató dolgok iránti fogékonyságának újabb bizonyítéka a „sakk-osztályok” elindítása, annak felismerése, hogy a sakk éppen abban fejleszti a gyermekeket, amire korunk információáradatában, ingertömegében a legnagyobb szükségük van: a logikus, összefüggésekben történő gondolkodásban, az információk rendszerezésének képességében, azok kreatív felhasználásában. Kezdeményezője, gondozója Vörös Ferencné, a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola intézményvezető-helyettese.
A fesztiválra a landorhegyis diákújságírók is ellátogattak, Polgár Zsófiával készített riportjukat, élménybeszámolójukat a Landor Lapok következő számában olvashatjuk.

Forrás: Sakk

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat